a tavaszvárás jegyében

2020.02.18. 15:33

Az ehető nemzeti kincs ünnepe

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Debrecenben a Mangalica Fesztivált ezen a hétvégén, melynek továbbra is a Kossuth tér ad otthont.

Fotó: Kiss Annamarie

Mangalicatenyésztők, -termékgyártók, kézműves étel- és italkészítők portékái, street food és élőállat-bemutató is várja a látogatókat – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón a főtéren. Széles Diána alpolgármester elmondta: a mostani fesztivált a tavaszvárás jegyében rendezik meg. Az időjárás mellett ugyanis a turizmus is ilyenkor élénkül, s a városnak fontos, hogy minden hétvégén minőségi programokkal várják a látogatókat.

A kulturális adalékkal az országos fesztiválsorozat debreceni állomása emlékezetesebbé válik, és a készítőkről is leveszi a terhet, így a legjobb minőség elérésére összpontosulhat a figyelmük.

Becsületes kereskedelem

Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke kijelentette: Debrecenben befogadó közegre talált a mangalicák népszerűsítése, ráadásul a méltányos kereskedelem támogatása is az esemény célja. A kilátogatók ugyanis egyenesen az előállítóktól vásárolhatnak az őstermelők, családi vállalkozásokkal való, közvetlen találkozás során.

Veégh Attila, a Mangalica Fesztivál főszervezője kiemelte, idén sem marad el az élőállat-bemutató. A tenyésztők és a szervezők is arra törekszenek majd, hogy a fővárosban rendezett fesztivál minőségével megegyező legyen a debreceni esemény is. A fesztivál péntektől vasárnapig tart, az első este fellép a Kerekes Band. A rendezvényt ingyenesen lehet majd látogatni.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában