ingatlan

2020.02.18. 11:30

Akár hónapokig is „parkolhatnak” a drága debreceni albérletek

A kétszobás kiadó lakás akár 120 ezer forintba is kerülhet Debrecenben.

Fotó: Napló-archív

Az olcsóbb albérletek, amelyek frekventált helyen találhatók, továbbra is könnyen, akár 1-2 nap alatt is kiadhatók, míg a magas áron tartott, új építésű bérelhető ingatlanok akár 2-3 hónapig is üresen állhatnak Debrecenben

– tudtuk meg Gór Péter ingatlanközvetítőtől.

Mint azt a szakember elmondta, a legkelendőbb albérletek a belvárosban és a Nagyerdőn találhatóak, míg a vékonyabb pénztárcájú ügyfelek a Fényes udvarban és a Dobozi-lakótelepen találhatnak maguknak kiadó otthont. – Átlagban egy egyszobás lakás bérleti díja 60-80 ezer forint között mozog, míg másfél szobásat 70-90 ezer forintért lehet találni. A kétszobás kiadó lakás akár 120 ezer forintba is kerülhet.

Az új építésű ingatlanoknál nyilván megugrik az ár: a Párizsi udvarban vagy a Dóczy-lakóparkban 150-180 ezer forint között lehet albérletet találni, de egy kétszobás lakás havi díja akár a 200 ezer forintot is súrolhatja. Többségében egyébként az utóbb említett lakásokat külföldiek veszik ki.

Kiadó családi ház jóval kevesebb van a piacon, mint lakás, ezért jobban meg lehet kérni az árát is: állapottól és mérettől függően 100 és 350 ezer forint között mozog a bérleti díja

– fogalmazott Gór Péter.

Megugrik a kereslet

Leginkább a teljesen felszerelt kiadó lakásokat keresik, a családosok vagy a fiatal párok viszont a bútorozatlanokat preferálják. Az ingatlanközvetítő szerint a legnehezebb a részben bútorozott ingatlant kiadni.

Az albérletpiac most egy csendesebb időszakát éli, azonban február végétől, amikor jobbra fordul az időjárás, illetve a keresztféléves beiratkozás is történik, megugrik a kereslet, s mind több albérlet talál gazdára.

PTZ

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában