Rácz Zsófia Debrecenbe látogatott

2020.01.22. 13:16

Szívügye az ifjúság jövője

A fiatalokért felelős helyettes államtitkár járt nálunk.

Fotó: Facebook / Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár

Nemrégiben a cívisvárosban vendégeskedett az újonnan megválasztott fiatalokért felelős államtitkár, Rácz Zsófia. Gimnáziumba járó fiatalokkal arról beszélgettek, hogy milyen kihívásokkal néznek szembe a jelenben, és mik a terveik a jövőre nézve. Témáik között szerepelt többek között a pályaválasztás, az oktatási rendszer, a tanár-diák kommunikáció és a külföldi továbbtanulás vagy munkavállalás is. Közösségi oldalán egy képet is megosztott követőivel, melyet megannyi lelkes hozzászólás és buzdítás kísér azóta is.

Az új helyettes államtitkár decemberi bejelentése nagy port kavart, hiszen a mindössze 22 éves fiatal még a diplomaszerzés előtt áll, ennek ellenére rendkívül elhivatott. Jövőbeli feladatait az adja majd, hogy a magyar fiatalok álláspontját, véleményét, szempontjait meghallja, s a megfelelő csatornákon keresztül továbbítsa őket a döntéshozó fórumok felé. Megválasztását követően nem is tétlenkedett sokáig, hiszen a hónap közepén országjáró útra indult, melynek első állomása Érpatak volt, ahol az agráriumban élő és dolgozó fiatalokkal találkozott.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában