Hírmorzsák

2020.01.09. 10:08

Megújultak a csillagterek és átadták a skate parkot Hajdúhadházon

Ezek mellett tervben van egy hűtőház kialakítása, a temetőkerítés felújítása, továbbá fejlesztik a város református általános iskolájának épületét is.

Fotó: Kovács Zsolt

Több csillagteret felújítottak

Pályázati támogatásokkal kapott nagyobb lendületet Hajdúhadházon az úgynevezett csillagterek és azok környékének felújítása. A beruházásban több mint száz facsemetét ültettek el, padokat, asztalokat, kerékpártárolókat, hulladékgyűjtőket helyeztek ki. Korábban pályázati támogatás nélkül újult meg Trianon park, valamint a Klapka és a Dobó utca kereszteződése is.

El sem készült, már használták

Megtörtént a skate park műszaki átadása, amelyet már az építkezés ideje alatt is teszteltek a fiatalok. Az új skate parkot a régi játszótérrel egy pihenőpark köti össze, így az új létesítmény a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki számára kikapcsolódást nyújt. A létesítmény körő fákat ültetnek még.

Készül a csőszház

Csőszházzá alakítja a présház melletti kis épületet az önkormányzat. A munkálatok magukba foglalják a meglévő kerekeskutak felújítását, illetve a kertségek természetes kerítésének rendbetételét is. Elkezdődött a kiállítás megtervezése, továbbá az új komplexum berendezési tárgyainak beszerzése.

Vállalkozóknak és őstermelőknek épül

Hűtőház épül a múlt évben átadott vágóhíd mellett. A mintegy hatszáz négyzetméter nagyságú új létesítmény elsősorban a helyi vállalkozókat és őstermelőket segíti, továbbá kiszolgálja a város élelmiszeripari üzemeit is. A hűtőház várhatóan a következő hónapokban készül el.

Séta a tó körül

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a múlt évben létrehozott záportározó. A tó körül kialakított utakon sokan sétálnak, kerékpároznak. A zsilipeket lezárták, így az év végi csapadékos időjárásnak köszönhetően emelkedett a vízszint. A tó melletti nagyobb terület hasznosításáról később hoz döntést a városvezetés.

Új kaput és kerítést kap a temető

Várhatóan tavaszig befejeződik a temető kerítésének elkészítése. A jelentős pályázati forrásból és nagyobb részt közmunkások bevonásával folyó munkálatok még az ősszel kezdődtek. A korábbi kerítés hiányos volt, sok helyen benőtte a növényzet. Az akác-és ecetfákat kivágták a munkát végzők.

Lelátó készül a biztosítási pénzből

A képviselő-testület döntése alapján a Szilágyi Dániel utcában lévő iskola sportcsarnokában egy mobil lelátó megépítésére fordítja a Csáfordi Dénes polgármester részére az önkormányzat által 2010-ban megkötött, befektetéssel kombinált életbiztosításból származó 5,9 millió forintot.

Új tornaterem és étkező is lesz

Megújul a város református általános iskolája egy több százmillió forintos fejlesztési beruházás keretében. Az európai uniós támogatás segítségével teljesen felújítják a Kossuth utca 3. szám alatt lévő iskolaépületet, elkészül egy tornaterem, és kialakítanak egy új étkezőt is – tudtuk meg a Hajdúhadházi Lapokból.

HBN

Borítókép: A hajdúhadházi záportározó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában