néhány egyszerű szabály

2020.01.03. 09:49

Átgondoltan fogadkozzunk!

Sokan hoznak elhatározást szilveszterkor, amit aztán nehéz megvalósítani.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Összegyűjtöttük a leggyakoribb újévi fogadalmakat, és tippekkel próbálunk segíteni, hogy 2020 legyen az az év, amikor valóban beteljesülnek a tervek.

A leggyakoribb újévi fogadalmak: 1. Elkezdek sportolni. 2. Munkahelyet váltok. 3. Abbahagyom a dohányzást. 4. Fogyni fogok. 5. Többet fogok olvasni/tanulni. 6. Többet fogok utazni. 7. Spórolni fogok. 8. Új hobbiba kezdek. 9. Több időt töltök a barátaimmal és a családommal. 10. Jobban rendszerezem az életemet.

Ahhoz, hogy ezeket az elhatározásokat betartsuk, néhány egyszerű szabályt érdemes követni. Alapvető hiba, hogy az emberek nem gondolják elég komolyan ezeket a fogadalmakat. Ha valaki tényleg nagy változtatásokat szeretne véghezvinni, arra érdemes rákészülni és akár korábban, átgondoltan meghozni a döntéseket.

Fontos, hogy ne foglalkozzunk olyan negatív véleményekkel vagy tényezőkkel, amelyek nem segítenek céljaink elérésében!

Az egyik leggyakoribb bukkanó, ami az embereket megállítja, az az, ha nem reális léptékűekre tervezik a változások kivitelezését. Nem célravezető, ha január első hetében drasztikusan megváltoztatunk mindent, sokan ennél a pontnál hagyják abba az előrehaladást. Jobb, ha átgondoltan építjük fel a tervünket, hogy miként fogunk változtatni.

Megosztani másokkal

A vizualizáció sokak bevált módszere arra, hogy jobban hajtsanak az elérni kívánt célok felé. Emellett nagy segítség lehet, ha leírjuk magunknak, amit szeretnénk megvalósítani.

Motiválhatjuk magunkat azzal is, ha másokkal megosztjuk ezeket a terveinket. Esetenként kiderülhet, hogy mások is hasonló célokat űznek, ez pedig segíthet a motiváltság fenntartásában. Végezetül ne hagyjuk, hogy egy akadály vagy bukkanó a kedvünket szabja! Ha nem haladunk úgy ahogyan terveztük, vagy egy kicsit letértünk az útról, akkor se adjuk fel, rendezzük el fejben a dolgokat és folytassuk, ahol abbahagytuk. Fő a kitartás!

Bartók Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában