közlekedés

2019.12.16. 11:49

Változott a forgalmi rend a 48-as főút hajdú-bihari szakaszán

A téli üzemeltetés idejére megszűnt a félpályás forgalomkorlátozás és jelzőlámpás irányítás a főút Debrecen és Nyírábrány közötti szakaszán.

Fotó: Napló-archívum

A szakaszon újabb félpályás forgalomkorlátozásra várhatóan 2020 márciusától számíthatnak az arra közlekedők – tájékoztatott közleményében a NIF Zrt. A 48. számú főút Debrecen-Nyírábrány közötti szakasz fejlesztése során összesen 26,5 kilométer hosszan megerősítik és szélesítik a meglévő 2×1 sávos útszakaszt. A fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabbá válik az autósok és nehézgépjárművek közlekedése a hajdú-bihari megyeszékhely és az országhatár között.

A kivitelező 2019 májusában kezdte meg a munkálatokat, összesen hét szakaszon készült el a pályaszerkezettel kötőréteg szintig. Az építkezés az ütemtervnek megfelelően halad, befejezése 2021 első negyedévében várható.

A kivitelezést a KE-VÍZ 21 Zrt. és ZEMPLÉNKŐ Kft., illetve az EuroAszfalt Kft. végzi nettó 13,1 milliárd forint értékben. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós és hazai forrásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában