feljelentést tettek

2019.12.19. 10:33

Keresik a Simonffy utcán dúló „fanyűvőt”

A polgármesteri hivatal tervei szerint ismét kínai díszkörtét ültetnek az elpusztított helyére.

Fotó: Orosz Csaba

Valószínűleg a december 7-ről 8-ára virradó éjszaka egy autó, esetleg egy magát „nagyon erősnek érző” ember kitört egy szép kis fát a Simonffy utca elején, a mélygarázs bejáratával csaknem szemben. A tövénél kettéroppantott növényt azóta valaki félrehúzta, most a járda szélén hever.

Fotó: Orosz Csaba

A polgármesteri hivatal kérdésünkre az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a Simonffy utcán tönkretett 10 éves fa úgynevezett oszlopos kínai díszkörte volt, mely az ottani fiatal fasor részét képezte. A törzskörmérete elérte a 20 centimétert. A növény környezeti használati értéke csaknem 100 ezer forint, ami nem azonos a tűzifaértékkel. Az elkövető kilétének felderítése érdekében feljelentést tettek a Debreceni Rendőrkapitányságon. Amennyiben megtalálják a tettest, ennyit kell majd fizetnie az önkormányzatnak.

A kis fát pótolni fogják. Ismét kínai díszkörtét szeretnének ültetni a helyére, amelynek beszerzése jelenleg nem egyszerű, így várni kell a pótlásával – tették hozzá.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában