jó tudni!

2019.12.23. 08:41

Alaposan megváltozik a szemétszállítás rendje az ünnepnapokra

Újév napján nem viszik el a hulladékot.

Fotó: illusztráció, Napló-archív

December 24-én, 25-én, 26-án és 27-én, azaz kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken Debrecenben a lakossági és közületi vegyes, valamint az úgynevezett házhoz menő szelektív hulladék begyűjtését a szokásos ütemterv szerint végzik a szállító cég munkatársai.

Előbb tegyék ki

2020. január 1-jén, újév napján, szerdán viszont elmarad a szemétszállítás. A kieső napot január 4-én, szombaton pótolják. A szállítók emiatt azt kérik a polgároktól, hogy mindenki ekkor helyezze ki a vegyes és az elkülönített hulladékot. A kukások 4-én a szokottnál hamarabb fognak érkezni, így azok, akik kifejezetten az ürítés órájában szokták kihúzni a kukákat, ezt hamarabb tegyék meg.

Az István úti Hulladékudvar december 24-én, 25-én, 26-án és 27-én zárva lesz. 30-án és szilveszterkor kinyit, majd január első napján újra zárva tart, s 4-én visszaáll a szokott nyitvatartási rend.

Ügyfélfogadás is másként

A Vértesi úti Regionális Hulladékkezelő Központ 24-én 8 és délután 1 óra között vehető igénybe. 25-én és 26-án zárva lesz. A két ünnep között, 27-én, 30-án, valamint 31-én ugyancsak 8 és 13 óra között lehet felkeresni a telepet. Az új esztendő első napján szintén zárva lesznek.

Az AKSD Vígkedvű Mihály utcai ügyfélszolgálata 24-én és karácsony két napján nem fogad ügyfeleket. Aztán 30-án és 31-én kinyitnak, 1-jén és 4-én szintén csukott ajtókat talál az, aki odamegy.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában