debreceni közgyűlés

2019.11.06. 07:16

Vezetői és képviselői juttatásokról dönt a közgyűlés

Pénzügyek mellett a gyárépítéshez szükséges telekátadás is a napirenden.

Fotó: Matey István

A városvezetőknek és képviselőknek járó juttatásokról is dönt a debreceni önkormányzat közgyűlése a csütörtöki ülésén. A képviselők tiszteletdíja havi bruttó 135 ezer forint lehet az előterjesztés alapján, emellett tömegközlekedésre vagy mobilparkolásra havi tízezer forintot vehetnek igénybe. Mobilinternet, illetve térítésmentesen biztosított informatikai szolgáltatások, valamint használatra átadott számítógép egészítheti ki a juttatást.

Efölött egy állandó bizottsági tagság esetén az alapdíj 60 százaléka (81 ezer forint), két vagy több állandó bizottsági tagság esetén további 15 ezer forint járhat, míg a bizottság elnöke az alapdíj 100 százalékát (135 ezer forintot) kaphatja – ha elfogadja az előterjesztést a testület.

Nyelvtudás után is jár

Dr. Papp László főállású polgármester illetményét havi bruttó 997 ezer 200 forintban, költségtérítését havi bruttó 149 ezer 580 forintban, idegen­nyelv-tudási pótlékát havi bruttó 23 ezer 190 forintban állapíthatja meg a testület. (Az önkormányzati törvény alapján megyei jogú város polgármestere illetményének összege megegyezik az államtitkárok alapilletményből, illetménykiegészítésből és vezetői illetménypótlékból álló juttatásával, ami jelenleg 997 ezer 200 forint. Papp László idegen­nyelv-tudási pótléka egy német komplex középfokú nyelvvizsga után jár.)

Főállású alpolgármesterként Balázs Ákos, Barcsa Lajos, Széles Diána és Puskás István illetménye is havi bruttó 897 ezer 500 forint, költségtérítése havi bruttó 134 ezer 625 forint lehet az előterjesztés szerint.

Barcsa Lajos szintén egy német komplex középfokú nyelvvizsgával rendelkezik, ami után 23 ezer 190 forint, valamint egy angol komplex felsőfokú nyelvvizsga után 38 ezer 650 forint idegennyelv-tudási pótlék illeti meg. Széles Diána egy angol komplex középfokú nyelvvizsga után 23 ezer 190 forint idegennyelv-tudási pótlékra jogosult. Amennyiben a közgyűlés az alpolgármesteri munkakört az olasz nyelv szempontjából idegen­nyelvtudási pótlékra jogosító munkakörként állapítja meg, Puskás István egy olasz komplex felsőfokú nyelvvizsga után az illetményalap 50 százalékának megfelelő (19 ezer 325 forint) pótlékra lehet jogosult.

Hitelkeretek

Két intézmény esetén jövő évre vonatkozóan is folyószámlahitel-szerződést köthet a város. A Dehusz Debreceni Humán Szolgáltató Nkft. éven belüli lejáratú folyószámlahitel-szerződése az OTP Bank Nyrt.-vel legfeljebb 50 millió forint keretösszegről és 2020. január 2-től legkésőbb 2020. december 31-ig szól.

A Modem Modern Debreceni Művészeti Közhasznú Nkft. és az OTP Bank Nyrt. között fennálló vállalkozói folyószámlahitel-szerződést meghosszabbítanák legkésőbb 2020. december 30-ig, ennek keretösszege 30 millió forint, míg korábban (2011-től 2019-ig) évi 50 millió forint volt – áll az előterjesztésben.

Ingyenes használati jogot biztosíthat az önkormányzat az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. részére közcélú, 132 kV-os kapcsolóállomás létesítése céljából a város tulajdonában lévő, kialakítás alatt álló, „üzemi terület, transzformátorállomás” megnevezésű, 3,9 hektár nagyságú, az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet területén lévő ingatlanra, a kapcsolóállomás fennállásának időtartamára közfeladat ellátása céljára. Az E.ON Zrt. a kapcsolóállomás üzembe helyezését követően az általa megvalósított felülépítményt saját tulajdonú önálló ingatlanként az ingatlan-nyilvántartásba bejegyeztetheti.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában