fotókkal

2019.11.28. 15:09

Új irodát adtak át a családkutatás jegyében

Az egyetem sokat tesz azért, hogy valóban család barát lehessen.

Fotó: Matey István

A Magyar Tudomány Ünnepe-programsorozatnak köszönhetően a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), valamint a Debreceni Egyetem közösen szervezett konferenciát csütörtökön a Főépület Aulájában, majd ennek részeként átadták az egyetem új KINCS-irodáját is.

Képzési bázis

Az új iroda átadása a családtudományok területén jelent komoly előrelépést – hívta fel a figyelmet Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

 

– Nem olyan rég írtunk alá egy együttműködési megállapodást a Kopp Mária Intézettel, ami arra irányul, hogy az egyetemen egy tudományos és képzési bázis jöhessen létre, amelynek kutatási, képzési területe a családra irányul. A Debreceni Egyetem sok mindent vállal a nemzeti stratégiai célokból, amelyeket az ország maga elé tűz, ezeknek a megvalósításában a magunk eszközeivel igyekszünk részt venni. Köztudott az is, hogy négyszer nyertük már el a családbarát munkahely címet, és sok mindent teszünk emellett azért, hogy az egyetem valóban családbarát lehessen – hangsúlyozta beszédében Bartha Elek.

Együttes munka a családokért

Idén tavasz óta működik a Kopp Mária Intézet Neveléstudományi Központja, és most készült el az az iroda, amely a megfelelő infrastruktúrát tudja biztosítani a kutatóközpont működéséhez.

– A Kopp Mária Intézetet lassan 2 éve, hogy megalapította a magyar kormányzat annak érdekében, hogy a család és népesedési politikát minél hatékonyabban tudja segíteni, tudományos eredményekkel és kutatásokkal. Ezért jött létre a Neveléstudományi Kutató Központ itt, a Debreceni Egyetemen azért, hogy a neveléstudomány és a család kutatására vonatkozó részeit is aktívabban tudjuk elemezni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a családok tudománya minél nagyobb teret nyerjen a felsőoktatásban, különösen nagy öröm, hogy a KINCS Neveléstudományi Kutatóközpontja már most is bevonja a helyi hallgatókat a végzett kutatásokba és elemzésekbe – tette hozzá Fűrész Tünde, a KINCS elnöke.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában