közlekedés

2019.11.21. 18:36

Új csomópont épült a Kronesnél

Osztályozós csomópont épült a Déli Gazdasági Övezetnél, a Krones gyár bejáratánál, amivel biztonságosabbá és gyorsabbá vált a közlekedés a környéken.

Fotó: Kiss Annamarie

Erről Papp László debreceni polgármester és Szoták Zoltán, a Magyar Közút NZrt. megyei igazgatója számolt be csütörtökön a helyszínen. A beruházás 430 millió forintból valósult meg, az önkormányzat finanszírozta, a kivitelező a Magyar Közút NZrt. volt.

– Néhány éve itt még legelő és szántóföld volt; most Kelet-Magyarország egyik legnagyobb kapacitású elektromos alállomása, és egy világszínvonalú technológiát képviselő gyár, valamint további gyárak épülnek – emlékeztetett Papp László, hozzátéve, hogy a semmiből valamit létrehozni a legnagyobb misszió, amit a városért dolgozó emberek elvégezhetnek.

Az új csomópont ahhoz járul hozzá, hogy a terület közlekedés szempontjából is kiszolgálható legyen; jól megközelíthetővé vált a 47-es főútról az ipari rész, és belső úthálózata is. Valamint, a DKV elindította a 49-es járatot, mely a Krones-ig szállítja az ott dolgozókat – fejtette ki a polgármester.

– A közlekedési infrastruktúra fejlesztése még nem ért véget: 2020-ban a Közúttal közös projekt keretében nagy kapacitású spirális körforgalom építésébe kezdünk a 47-es főút és a hosszúpályi út kereszteződésében, mely a Déli Gazdasági Övezet északi oldalról történő megközelítését biztosítja, illetve folytatódik a belső úthálózat bővítése, elsőként a Krones mellett épülő Deufol irányába. Távlati terv a belső úthálózat összekötése a 481-es főúttal – részletezte a polgármester.

A csomópont átépítése három hónappal ezelőtt indult. A létrejött háromágú, úgynevezett osztályozós csomóponthoz Debrecen felől külön jobbra kanyarodó sáv, Mikepércs felől külön balra kanyarodó sáv épült 150-150 méter hosszúságban. A 47-es út mentén haladó kerékpárutat átvezették a csomóponton, a Kondoros-hidat az ipari park felé szélesítették, a területen kiépült a közvilágítás is – mondta el a beruházásról Szoták Zoltán.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában