figyelem!

2019.11.15. 17:34

Új autóbuszvonalak Debrecenben: decembertől változik a DKV menetrendje

Az IT Services Hungary Kft. és a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. folyamatos fejlődésének köszönhetően az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az utazási igény az Egyetemi Innovációs Park irányába. A DKV Zrt. felmérést végzett a munkáltatóknál, melyből az derült ki, hogy a munkavállalók jelentős része a Tócóskert városrészből utazik az innovációs parkba – olvasható a közlekedési vállalat pénteki közleményében.

A társaság az Egyetemi Innovációs Park irányába jelentkező megnövekedett utazási igények kiszolgálása érdekében 14-es és 50-es jelzéssel új járatokat indít, valamint módosítja a 10A, 11-es, a 22-es és 24-es autóbuszok útvonalát. A változtatásoknak köszönhetően jelentősen javulhat az egyes városrészek elérési, szolgáltatási színvonala. A módosítást 2019. december 2-án üzemkezdettől vezeti be a DKV Zrt.

Menetrendi változások, járatokra lebontva

11-es autóbusz

Ez Debrecen egyik leghosszabb autóbuszvonala, emiatt a buszok közlekedése nagyon zavarérzékeny, negatív hatással van rá a megnövekedett autóforgalom, nehezen tartható a menetrend. Jelentős késések tapasztalhatóak az autóbuszok közlekedésében, különös tekintettel a reggeli és délutáni csúcsidőszakban.

A pontos menetrend tarthatósága érdekében a járatot „kettévágják”, a kimaradt területre pedig, részben új útvonallal, új járatot indítunk.

A 11-es autóbuszok új útvonala:

 • Segner tér – Pesti utca – Mester utca – Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Csapó utca – Kassai út – Sámsoni út – Budai Nagy Antal utca – Hétvezér utca – Diószegi út – Borzán Gáspár utca.
 • 14-es járatszámmal új autóbusz indul

  A 11-es autóbusz útvonalának módosítása kapcsán a Mester utca és az Egyetemi Innovációs Park összeköttetését biztosítja. Az új járat bevezetésével közvetlen, rövid és gyors összeköttetés valósul meg a Csigekert, a Liget Lakópark, a Nagyállomás, a helyközi autóbuszállomás, a Kenézy-kórház és az Egyetemi Innovációs Park között. Az új autóbuszvonal közvetlen eljutási lehetőséget biztosít a Bethlen utcai rendelőintézet és a Kenézy-kórház között.

  A 14-es autóbusz útvonala:

 • Nagyállomás – Petőfi tér – Erzsébet utca – Külsővásártér – Nyugati utca – Segner tér – Hatvan utca – Bethlen utca – Mester utca – Bartók Béla út – Csigekert utca – Szabó Lőrinc utca – Károli Gáspár utca – Vezér utca –IT Services Hungary Kft.
 • A Segner téren az utazási igényeknek megfelelő irányba átszállási kapcsolatot biztosítanak a 11-es és 14-es autóbusz között, mely igazodik majd az Egyetemi Innovációs Park munkarendjéhez.

  22-es és 24-es autóbusz

  Az Egyetemi Innovációs Parkba a Tócóskertből érkező munkavállalók eljutási lehetőségeinek javítása érdekében változik az autóbuszok útvonala.

  A 22-es autóbusz útvonala:

 • Vincellér utca – István út – Kishegyesi út – Pesti utca – Böszörményi út – Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Nagyerdei körút, majd tovább az eredeti útvonalon.
 • A 24-es autóbusz útvonala:

 • Eredeti útvonal – Nagyerdei körút – Dóczy József utca – Kartács utca – Doberdó utca – Böszörményi út – Pesti utca – Kishegyesi út – István út – Vincellér utca.
 • 50-es járatszámmal még egy új autóbuszvonalat indítanak

  A 22-es és 24-es autóbuszok útvonalmódosítása miatt, annak érdekében, hogy a Tócóskertből érkező utasok részére az átszállási kapcsolat megvalósuljon az Egyetemi Innovációs Park felé, újra bevezetik az 50-es autóbuszt.

  Az 50-es autóbusz útvonala:

 • Doberdó utca – Vezér utca – IT Services Hungary Kft. – Vezér utca – Doberdó utca.
 • 10A jelzésű autóbusz

  Munkanapokon a napközben 9 és 13 óra között közlekedő, eddigi 10A jelzésű járatok december 2-től 10-es jelzéssel az IT Services Hungary Kft.-ig közlekednek.

  A részletes végállomási menetrendeket a DKV hamarosan közzéteszi. A kellemetlenségek elkerülése érdekében arra kérik utasaikat, hogy indulás előtt mindig tájékozódjanak a menetrendről.

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában