hírmorzsák

2019.11.17. 13:59

Több mint tizenegy milliót nyertek szociális tűzifára

Szociális tűzifával készülnek a télre, emellett utakat is felújítanak Nyíracsádon.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Dobogón végeztek a versmondók

A település általános iskolájának harmadik osztályos diákjait két dobogós helyezéssel jutalmazták a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola által nemrégiben szervezett versmondó versenyen. Nagy Blanka második, míg Szűcs Martin harmadik helyezést ért el. Felkészítőjük Szabóné Bálega Ilona volt.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Készülnek a télre, a hidegre

A település önkormányzata 11 millió 600 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton. Az önkormányzat szociális célú tűzifa vásárlására használhatja fel az összeget, amely 507 erdei köbméter tűzifa megvásárlására elegendő. A szociális rászorultságot és az igénylés feltételeit az önkormányzat rendeletben köteles szabályozni.

Külterületi utak fejlesztése

Négy külterületi útszakasz újul meg csaknem százmillió forintos pályázati támogatás segítségével a közeljövőben a nyírségi településen. A sikeres beruházáshoz a település önkormányzatának képviselő-testülete 30 millió forintos többletforrás biztosításáról döntött. A többletforrást önerőből kívánják finanszírozni.

KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában