Sólyom László

2019.11.28. 07:40

A szülőknek is tudniuk kell…

Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

A mai fiatalok egyre hamarabb érnek testileg és lelkileg, mint régebben. Talán ez is az oka annak, hogy sokkal korábban kezdenek bulikba járni és alkoholt fogyasztani. Nagy probléma a mai társadalom számára, különösen a szülőknek, hogy gyerekeik általában kora este elmennek otthonról, és valamikor hajnalban vagy reggel érnek haza. Nagy részük el sem mondja hova, merre megy, milyen programot tervez estére. Míg a diákok és a fiatalok buliznak, otthon a szülők aggódva ülnek és várják őket haza.

Mielőtt elmegyünk otthonról, mindenképp tájékoztassuk szüleinket, hogy hova megyünk, mikor megyünk, és hány órakor érünk haza. Úgy vélem, az sem lehet titok a szüleink előtt, hogy elmondjuk, kikkel töltjük az estét. Ha például házibuliba megyünk, meséljünk szüleinknek a programról, be is mutathatjuk ismerőseinket, barátainkat, megnyugtatóbb számukra, és nagyobb biztonságban tudhatnak bennünket így. Tudd, még az is a te biztonságodat és a szülők megnyugvását szolgálja, ha megadod barátaid telefonszámát, illetve ismerőseink egyéb elérhetőségét, akár a lakcímet is, ahova mentek.

Gondolkodj, ha bajba kerülsz, elsőként mindenképpen a szüleidet értesítsd, hiszen rájuk számíthatsz elsősorban! Mindezek mellett alkoholt csak felelősséggel, mértékkel fogyassz, senkitől se fogadj el bontott innivalót!

Sólyom László, Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik