Sólyom László

2019.11.28. 07:40

A szülőknek is tudniuk kell…

Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

Fotó: Molnár Péter

A mai fiatalok egyre hamarabb érnek testileg és lelkileg, mint régebben. Talán ez is az oka annak, hogy sokkal korábban kezdenek bulikba járni és alkoholt fogyasztani. Nagy probléma a mai társadalom számára, különösen a szülőknek, hogy gyerekeik általában kora este elmennek otthonról, és valamikor hajnalban vagy reggel érnek haza. Nagy részük el sem mondja hova, merre megy, milyen programot tervez estére. Míg a diákok és a fiatalok buliznak, otthon a szülők aggódva ülnek és várják őket haza.

Mielőtt elmegyünk otthonról, mindenképp tájékoztassuk szüleinket, hogy hova megyünk, mikor megyünk, és hány órakor érünk haza. Úgy vélem, az sem lehet titok a szüleink előtt, hogy elmondjuk, kikkel töltjük az estét. Ha például házibuliba megyünk, meséljünk szüleinknek a programról, be is mutathatjuk ismerőseinket, barátainkat, megnyugtatóbb számukra, és nagyobb biztonságban tudhatnak bennünket így. Tudd, még az is a te biztonságodat és a szülők megnyugvását szolgálja, ha megadod barátaid telefonszámát, illetve ismerőseink egyéb elérhetőségét, akár a lakcímet is, ahova mentek.

Gondolkodj, ha bajba kerülsz, elsőként mindenképpen a szüleidet értesítsd, hiszen rájuk számíthatsz elsősorban! Mindezek mellett alkoholt csak felelősséggel, mértékkel fogyassz, senkitől se fogadj el bontott innivalót!

Sólyom László, Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában