helyi kultúra

2019.10.26. 15:12

Küldöttgyűlést tart a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a cívisvárosban

Országos küldöttgyűlést tart a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a cívisvárosban.

Fotó: Kiss Annamarie

A háromnapos programsorozat célja a magyar és keresztény szellemiség erősítése országhatárokat átívelve. Az idei küldöttgyűlés különleges, hiszen együttműködési megállapodásokkal is igyekeznek szorosabbá fűzni a határon inneni és túli közösségek munkáját.

Csaknem 30, határon túli társszervezet (Pozsonytól Segesváron át Pártosfalváig) gyűlt össze a KÉSZ programsorozatának pénteki műhelymunkáján, és mutatta be tevékenységét a Kölcsey Központban.

Az eredményes találkozót ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodásokkal erősítette meg a KÉSZ alapítványa, a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (Kámme) Alapítvány és a határon túli társszervezetei. A nyitó elő­adást Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója tartotta a magyar nemzetpolitika aktuális céljai­ról és irányairól.

Fotó: Kiss Annamarie

– A KÉSZ azért hozta létre a Kámme Alapítványt, hogy a határon túli magyar kapcsolatokat kibővítse, hogy még több szereplőt tudjunk bevonni a szövetség értelmiségi munkájába. Ennek elsődleges célja a megmaradás elősegítése, a Kárpát-medencei magyarság erősítése. Ez az első ilyen nagyívű találkozó a részünkről, így bízunk abban, hogy ez sikeres kezdet lehet – mondta el a Napló érdeklődésére Zachar Péter, a Kámme elnöke.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában