a reformáció évfordulója

2019.10.31. 12:46

Közös megemlékezés Körösszegapátiban

A település reformátusainak közössége a helyi baptistákkal emlékezett meg a reformáció 502. évfordulójáról.

Fotó: Vmirjáncki József

Az imateremben Lázár Péterné nyugalmazott lelkipásztor beszélt a reformáció jelentőségéről. A már félévezredes tanainak egyre több követője igazolja, hogy az mennyire az emberek lelkivilágával egyező. A reformáció megtisztította az egyházat a sok-sok felesleges olyan kelléktől, mely megnehezítette a leírtak, elmondottak megértését. A Szentírás, mely már nem latinul, hanem magyarul is szól, így érthetővé vált és válik a hívek számára. Az emberi élet szinte minden időszakában van aktualitása, mindig van realitása. Kapcsolata a mai világgal sok lehetőséget ad a vallás gyakorlására.

Lázár Péterné nyugalmazott református lelkész / Fotó: Vmirjáncki József

Veres Imre baptista lelkipásztor bizonyságtételt tett. A megjelenteknek elmondta, örömteli esemény, hogy a kis településen működő egyházak hívei együtt vannak, s közösen imádkoznak.

Veres Imre baptista lelkész / Fotó: Vmirjáncki József

A közös programok még jobban összekovácsolják a kis közösségeket. Az pedig már természetes, hogy ezt az ünnepi összejövetelt a helyi református gyülekezeti kórus (borítóképünkön) fellépése tette még emlékezetesebbé a megjelentek számára.

A gyülekezet asszonyai finom tésztákkal kedveskedtek a megjelenteknek.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában