október 23.

2019.10.23. 19:31

Az egyháznál kezdődött, a szobornál végződött

Változatos műsorfolyammal emlékeztek az országhatár menti kisvárosban.

Fotó: Juhász Angéla

Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt – erre az eseményre emlékeztek Biharkeresztesen a Református Egyházban, ahol igét hirdetett Szabó Sándor szilágypéri lelkipásztor szerdán.

Az ünnepség a Bihar Közösségi Házban folytatódott, ahol Dani Péter Béla polgármester Hamvas Béla szavaival köszöntötte a nagy létszámban megjelent közönséget. Ünnepi beszédében méltatta a forradalom résztvevőit, a mártírokat, a pesti srácokat, akik egy jobb életért, a szabadságért és a függetlenségért, tulajdonképpen értünk és utódainkért, a mi jövőnkért küzdöttek.

A megemlékezést a Trio Consort: Simon Mária, Versánszky Ildikó hegedűművész,Antal Botond csellón játszó művész, valamint Simon Erika énekes és Kránicz Richárd színművész tette felejthetetlenné az „Ez itt az én hazám” című műsorukkal.

A műsor után az emlékezés koszorúit helyezték el a Forradalom és Szabadságharc Emlékműnél a közjogi méltóság képviselői.

Juhász Angéla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában