új főnix terv

2019.09.10. 13:43

Újabb óvodát korszerűsítettek Debrecenben

Átadták a kívül-belül megújult Mosolykert Óvoda és Ősz utcai bölcsőde épületét, tudatta közleményben a debreceni városháza.

Fotó: Miskolczi János

Megújult óvodában és bölcsődében kezdhették meg a gyermekek a nevelési évet a Fáy András utcában. A debreceni önkormányzat törekvése az, hogy a debreceni gyerekek ideális feltételek mellett tudjanak tanulni, fölkészülni az oktatás időszakára. Debrecen kiemelten kezeli a nevelés és oktatás ügyét, ezt az elkötelezettséget bizonyítja ez az intézmény – mondta a megújult óvoda és bölcsőde átadóján Papp László, Debrecen polgármestere.

Öltözők, vizesblokkok

Az Új Főnix Terv része az oktatási, nevelési intézmények felújítása. Az elmúlt hetekben több felújított óvodát adott át a Debreceni Önkormányzat. Nemrég Alsójózsán a Kerekerdő óvodát, azt követően pedig a Boldogfalva óvodát adták át. A tanítási-nevelési év kezdetén a gyermekek birtokba vehették a kívül-belül felújított Mosolykert Óvoda és Ősz utcai bölcsőde épületét.

Fotó: Miskolczi János

„A törekvésünk az, hogy a debreceni gyerekek ideális feltételek mellett tudjanak tanulni, fölkészülni az oktatás időszakára. Nagyon örülök annak, hogy itt ebben a városrészben is egy felújított intézményt tudunk most a nevelési-tanítási év elején átadni. Debrecen kiemelten kezeli a nevelés és oktatás ügyét, ezt az elkötelezettségünket bizonyítja ez az intézmény is.” – mondta el a megújult intézmény átadóján Papp László.

A Mosolykert Óvoda és az Ősz utcai bölcsőde épületét teljesen akadálymentesítették, lifttel is ellátták.

„A többi között új vizesblokkrendszert alakítottunk ki, felújítottuk a tornaszobát, külön öltözőket alakítottunk ki a csoportszobákhoz”

– tette hozzá a polgármester.

Fotó: Miskolczi János

A gyermekek mozgásigényére tekintettel az épület méretét megnövelték 1213 négyzetméteresre, így a korábbinál nagyobb térben játszhatnak, tartózkodhatnak a gyermekek.

„Az Ősz utcai bölcsődébe járó gyermekek egészségét szem előtt tartva korszerű légtechnikai rendszert szereltünk föl. A bölcsődében is szükség volt egy ilyen modern rendszerre” – hallhattuk Fodor Levente fideszes önkormányzati képviselőtől.

Akadálymentesen

Annak érdekében, hogy a nevelők és a gyermekek télen-nyáron megfelelő és egészséges klimatikai viszonyok között tartózkodjanak új, műanyag nyílászárókkal látták el az épületet, szigetelték az épület lapostetőjét. Teljes körűen felújították a fűtési, elektromos és gépészeti rendszert. Ezekkel a felújításokkal mindkét intézmény üzemeltetése az eddiginél jóval gazdaságosabbá és költséghatékonyabbá válik. A gazdaságos üzemeltetést napelemek telepítésével is segítik.

Fotó: Miskolczi János

A gyermekek és nevelőik biztonságát és a minél modernebb, kellemesebb környezet kialakítását szem előtt tartva kicserélték a padlókat és a faburkolatokat.

„A felújítás során mind az óvodát, mind a bölcsődét akadálymentesítettük, így a fogyatékkal élők is könnyen közlekedhetnek az épületben. Az akadálymentesítést az épület közvetlen külső környezetében is elvégeztük, az eddig hiányzó akadálymentes parkolóhelyet is kialakítottuk” – hangsúlyozta az intézmény átadóján Korbeák György fideszes önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában