leköszön a város első embere

2019.09.18. 16:58

Nádudvar Napja: búcsú a polgármestertől

A kétnapos városnap koncertjei között elöljárók, mazsorettesek méltatták a leköszönő városvezetőt.

Fotó: Marján László

Péntek esti Zion Refresh és Edda művek koncert után a szombati programokat a mazsorrettek felvonulása után ünnepi megnyitó követte, amely egyben magába foglalta a 13 év után visszavonuló polgármester, Beke Imre búcsúztatását is nagyközönségtől. Bodó Sándor államtitkát, a térség országgyűlési képviselője, Pajna Zoltán a megyei közgyűlés elnöke, Papp Erika a Megyei Jogú Városok Szövetsége nádudvari származású főtitkára, valamint Szalárd testvértelepülés polgármestere, Nagy Miklós egyaránt megható beszédben idézte fel az elmúlt három ciklus közös tapasztalatait, történéseit.

A helyi kulturális és sportolói közösségek közül is jó néhányan ízelítőt adtak tudásuk legjaváról ezen napon: az SZSZK népdalkör dalcsokra és tánc előadása, aerobic és kick-box bemutató mellett színpadra lépett a Kéknefelejcs Citerazenekar is.

A művelődési központ zenekari kíséret mellett vonuló menettánc formációja viszont a színpad előtt adta elő produkcióját, amelynek különleges apropója is volt ezúttal. A lányok szülei kedves szöveges üzenetben köszönték meg Beke Imre támogató hozzáállását a nádudvari mazsorettesekhez: Köszönjük a támogatást, Polgármester Úrnak! – ez volt kiolvasható a betűsorból. A táncos lányok pedig pomponjaikból formázták meg keresztnevét. Ezt az országos szövetségük még egy díszoklevéllel is megtoldotta.

Versenyekből sem volt hiány: többgenerációs családi főzők, gyermekkorú gesztenyés desszertet készítők, felnőtt mákos torta formázók, pálinkaivó-pogácsaevők és kertjeiket gondozók egyaránt díjazásra leltek a napfényes őszi napon.

A művelődési ház zöld terein pedig a vásári forgatag népi és kézműves játszóháza mellett az életmentő defibrillátor készülék használatával is megismerkedhettek az iránta érdeklődők.

A programfolyamot – az eltérő zenei ízlésű rajongóknak kedvezve – három különböző műfajt képviselő előadó zárta. Sorrendben: a Kredenc mulatós műsora, a Groovehouse , végül HRflow koncert szórakoztatta közönséget.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában