megkötötték a szerződést

2019.09.02. 17:30

Megvan a tervező a belváros új, építendő mélygarázsához

A Sas utca környékének megújításához készülhetnek a tervek.

Fotó: Napló-archívum

Az újlengyeli (Pest megye) székhelyű ABC Group Ingatlan Fejlesztő és Üzemeltető Kft. végezheti a belváros Sas utca környéki átalakításának tervezési munkáit a Közbeszerzési Értesítőben augusztus 22-én megjelentek szerint. Összesen hét pályázat érkezett be, a nyertes cég a tervezett mintegy nettó 200 millió forintnál olcsóbban, nettó 178 millió forintért vállalta a feladatot. A debreceni önkormányzat augusztus 9-én már megkötötte a szerződést az ABC Group Kft.-vel.

A közbeszerzési eljárásban „belvárostervezés” néven futó projekt négy elemből áll.

A „Debreceni Inkubációs Központ létrehozása” rész megvalósításához a tervezési programban foglaltak szerint szükséges koncepciós, illetve minden szakágra kiterjedő építési engedélyezési, valamint kiviteli tervdokumentáció, tervezői költségbecslés, illetve árazatlan és árazott költségvetés elkészítése a feladat, a megközelítőleg 1200 négyzetméter alapterületű épülethez.

Energiatakarékosság

„A Régi Városháza energetikai korszerűsítése” című projekt esetén a megvalósításához szükséges felmérési, örökségvédelmi engedélyezési, valamint kiviteli tervdokumentációt, valamint tervezői költségbecslést, illetve árazatlan és árazott költségvetést kell elkészíteni.

A Régi Városháza 7 ezer 249 négyzetméter alapterületű műemléki épületéről általánosságban elmondható, hogy megépítése óta a határolószerkezetei elhasználódtak, téglafalazata rossz hőtechnikai tulajdonságú, melyek az elmúlt évek során felújításra nem kerültek. A gépészeti rendszer elavult, beszabályozatlan, többnyire eredeti állapotában van. Az épület jelenleg nem energiahatékony. A fejlesztés célja, hogy az épület energiafelhasználása csökkenjen, a fenntartási költségek csökkentése megtörténjen megújuló energia hasznosításával. A tervezési feladat részét képezi, hogy a felújítások eredményeként elvárt gazdaságosan és energiahatékonyan működtethető épületet hozzunk létre. Kötelezően elérendő az, hogy a felújítással érintett épületek legalább „DD–korszerűt megközelítő” energetikai kategóriába legyenek besorolhatók az energiahatékonysági intézkedések véghezvitele után – áll az ajánlattételi felhívásban.

Belső munkák

Harmadik elemként a debreceni polgármesteri hivatal műemléki épület reprezentatív helyiségeinek belsőépítészeti koncepcióját kell megtervezni, az örökségvédelmi engedélyezési tervet, valamint a kiviteli tervet elkészíteni. Ez a tervezési feladat magába foglalja a Piac utca felőli főbejárat, az emeletre vezető lépcsőház, a Nagytanácsterem, a vezetői irodák (polgármesteri iroda, alpolgármesteri irodák), azok előterei, valamint a jegyzői iroda és titkárság belsőépítészeti tervdokumentációjának elkészítését. A tervezéssel érintett terület megközelítőleg ezer négyzetméter.

Végül a „Debrecen belvárosának innovatív rekonstrukciója” című projekt keretében a Sas utcai, mintegy 200 férőhelyes mélygarázs műszaki kivitelezéséhez szükséges koncepciós, engedélyezési, valamint kiviteli terveket szükséges elkészíteni. A terveknek magukba kell foglalniuk a Sas utca zöldterületi rendezését, valamint a Városháza utca rekonstrukcióját is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában