olvasói panasz

2019.09.13. 11:11

Még mindig gödrök között járnak a Dienes János utcában

Az eredeti elképzelés szerint augusztus 30-ára el kellett volna készülni a távhővezeték-cserével Debrecenben, a Dienes János utcában, a munkát azonban a mai napig nem fejezték be teljesen, így gödrök között közlekednek az arra lakók.

Fotó: Orosz Csaba

A Hőszolgáltató illetékese elmondta, a csúszást egyebek mellett az idézte elő, hogy a távvezeték vasbeton védőcsatornája fölött 30 centiméter vastag betonréteget találtak, ráadásul az ideiglenesen használni tervezett vezeték nem volt megfelelő.

Egyik debreceni – Dobozikertben lakó – olvasónk azt panaszolta, hogy bár augusztus végére ígérték, de még mindig nem fejezték be a távhővezeték-cserét az ottani víztorony melletti, Dienes János utcában. A nagy gödröket, árkokat augusztus 8-a óta kerülgetik az arra élők, ráadásul többször is hosszú órákra elzárták a meleg vizet náluk. Attila arról is beszélt, hogy sem munkást, sem munkagépet nem látnak mostanában a környéken.

Fotó: Orosz Csaba

Vastag beton védte

Kovács Zsolt, a munkát megrendelő Debreceni Hőszolgáltató Zrt. szolgáltatási igazgatója kérdésünkre azt közölte, hogy a kivitelezőknek több előre nem látható probléma miatt nem sikerült tartani az augusztus 30-ai átadási határidőt. Például közvetlenül a távvezeték vasbeton védőcsatornája fölött 30 centiméter vastag betonréteget találtak, melynek elbontása a tervezettnél több időt vett igénybe.

A vízelzárások idejének csökkentésére a terv szerint a védőcsatornában korábban üzemen kívül helyezett vezetéket kellett volna felhasználni ideiglenesen. Az azonban erre nem volt alkalmas, ezért a nyomvonal mellett ki kellett építeni egy terven felüli ideiglenes vezetéket. Ráadásul a kivitelező a Dienes János utca 27. szám alatti épülettől késve kapott munkaterületet a ház alá történő csőbehúzáshoz.

Fotó: Orosz Csaba

A jövő hét közepére

A hőszolgáltató illetékesétől azt is megtudtuk, hogy a kivitelező az új távvezetékszakasz üzembe helyezését e hét első napjaiban elvégezte. A munkaárok feltöltése és a feltárt szakasz helyreállítása szerdán megkezdődött. A szilárd burkolatú részek beton­alapját a kivitelező péntekre készíti el. Az érintett terület teljes helyreállítása, például az aszfaltozás a jövő hét közepére várható.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában