az ősz végéig tart a munka

2019.09.19. 16:54

Már építik a Csárda utca harmadik ütemét

Folytatódik a Csárda utcán a szilárd burkolatú út építése – jelentette be tájékoztatóján Komolay Szabolcs alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Fotó: Miskolczi János / debreceni önkormányzat

A Csárda utca építésének folytatása a Kertségi Fejlesztési Program része. Az utca I. üteme a Monostorpályi úttól a Diószegi út irányába haladva 100 méter hosszban 5,5 méter szélességben 2016-ban épült meg. A II. ütem a már megépült szakasztól folytatva újabb 100 méter hosszban 2017 tavaszára készült el. Az utcát a már meglévő szilárd burkolattól kezdve a III. ütem keretében újabb 150 méter hosszban 5,5 méter szélességben aszfaltozzák. A beruházás keretében a csapadékvíz-elvezetés megoldása és a szükséges közműkiváltások is megtörténnek – olvasható a debreceni önkormányzat közleményében.

Fotó: Miskolczi János / debreceni önkormányzat

A Csárda utcán a munkálatok várhatóan november végére fejeződnek be.

Itt a beruházás teljes költsége bruttó 61.139.410 Ft, amit a debreceni önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

Munka a Lencztelepen is

A lenczetelepi Kistelek utca teljes hosszában, 201 méteren kap szilárd burkolatot, melynek szélessége 4,75 méter. Az utca páros oldalában szegély épül 1,25 méter széles járható padkával, a páratlan oldalban pedig a padka szélessége 1 méter lesz. Az utca a tervezett forgalmi rend szerint kétirányú marad. A munkálatok során az utcában zárt csapadékvíz-elvezető rendszer is épül 300 méter hosszban. Az így elvezetett csapadékvizet a Kondoros csatorna fogadja majd be.

A munkavégzés – a közművek feltárásával – augusztusban kezdődött meg. A kivitelezés szerződés szerinti időtartama 9 hónap, de az építési munkák már várhatóan novemberben befejeződnek. A beruházás értéke bruttó 51.526.379 Ft, amit a debreceni önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

„Sokat tettünk annak érdekében, hogy megkönnyítsük a mindennapokat, 2014 és 2019 között 3 kilométer út épül ezekben a városrészekben”

– mondta Komolay Szabolcs alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Fotó: Miskolczi János / debreceni önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában