oktatás

2019.09.01. 13:08

Leköszönt a hajdúdorogi iskola igazgatója

Az alakuló tantestületi ülésén köszönt el Nagy Ilona, a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.

Fotó: Miska Andrea

A tankerületi központ nevében Riczu Julianna szakmai igazgatóhelyettes ismerte el az intézményvezető munkáját. Nagy Ilona nevéhez számos innovatív kezdeményezés fűződik, felpezsdülő mórás élet bontakozott ki a Tokaji úti iskolában. Az oktatás terén és a diákság érdekében tett lépések nyomán az elmúlt négy évben jelentősen megújult a mórások kulturális- és közösségi élete. A díszterem felújítása, a diákbál megszervezése, a néptáncoktatás bevezetése, a családi napok életre hívása – amelyben kacathangszeres magyar rekord született – nagyban hozzájárult a tanulók, a szülők és a pedagógusok együttműködésének erősítéséhez, és a kulturált szórakozás lehetőségeinek megteremtéséhez. Az oktatás területén a kritériumorientált mérés-értékelési rendszer bevezetésére, valamint a roma származású tanulók esélyeinek növelésére fordított kiemelt figyelmet. Az általa létrehozott hátránykompenzáció és felzárkóztató program eredményeit az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos rendezvényén mutatta be. Az elköszönő igazgatót volt osztályfőnöke, Görögh Imréné is elbúcsúztatta.

– A Móra sikere kollégáim kitartó munkájának és kivételes szakmai tudásának köszönhető – fogalmazott az intézmény leköszönő vezetője. Nagy Ilona Budapesten folytatja pályafutását az Ignáci Pedagógiai Műhely szakmai vezetőjeként.

A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ igazgatója, Tóth Lajos Árpád a Móra iskola vezetésével a két éve intézményvezető-helyettesként tevékenykedő Mislovics Andreát bízta meg. Munkáját Nagyné Czipa Marianna és Fáczán Gabriella helyettes vezetők segítik majd 2019/20-as tanévben.

Miska Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában