iskolakezdés

2019.09.02. 13:58

Két iskolában nyolcvankilenc kisdiák kezdett Hajdúdorogon

Hétfőn reggel fél 8-kor az iskolacsengő hangja jelezte az új tanév kezdetét a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI díszudvarán gyülekező diákságnak.

Fotó: Miska Andrea

A Móra tanulóit Mislovics Andrea megbízott intézményvezető köszöntötte. Az első sorokban ezúttal is a legkisebbek foglaltak helyet, akiket iskolakendővel leptek meg a felsőbb éves tanulók. Az idei esztendőben 35 első osztályos kisdiák csatlakozott a mórások népes táborához. A gyereklétszám a tavalyi, 29 iskolakezdőhöz képest növekvő tendenciát mutat.

Megáldotta a diákságot

A székesegyház nyolc órakor megkonduló harangja már a Szent Bazilos diákokat hívogatta az iskolapadba. A görögkatolikus általános iskola tanulói teljesen megtöltötték a templom padsorait.

 

Az ünnepi szent liturgián Boksay Péter iskolalelkész áldotta meg a diákságot. Az ünnepség zárásaként a templomot benépesítő gyereksereget Kissné Dalanics Ildikó tagintézményvezető kedves szavakkal köszöntötte, köztük azt az 54 kisdiákot, akik első alkalommal lépik át az iskola kapuit.

Miska Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában