hálaadó istentisztelet

2019.09.08. 18:35

Egyszerre két osztály is mozoghat az új böszörményi tornateremben

Fotó: Matey István

Istentiszteleten adott hálát a Hajdúböszörmény Bocskai téri Református Gyülekezet vasárnap délután, hogy felépült az egyházközség fenntartásában működő Baltazár Dezső Református Általános Iskola tornaterme. A hálaadó istentiszteleten dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

 

A tornaterem kezdettől, negyedszázadon át komoly hiánya volt az iskolának. Eddig az intézmény egy külső, bérelt helyszínen tudta a 400 főnyi diákság mindennapos testnevelését megoldani. Reményeik szerint a vasárnap átadott tornaterem biztosítja a mindennapos testmozgást, hozzájárul az egészséges életmódra neveléshez.

A tornaterem mérete (444 négyzetméter) alkalmas legalább két osztály párhuzamos kiszolgálására. A négy öltöző, a mosdók, a tanári szobák és kiszolgáló szertárak, gépészeti helyiségek mellett még egy táncterem és egy tanterem is helyet kapott az épületben. Sőt, immár önálló orvosi szobája is lesz az iskolának. A játéktér akadálymentesen megközelíthető, a sajátos igénnyel rendelkezők számára speciális öltözővel és mosdóval tettük lehetővé az intézmény használatát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában