közeleg a pótfelvételi

2019.08.06. 14:22

Népszerűek a hitéleti szakok és képzések

A pótfelvételizők állami finanszírozású képzést is választhatnak.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanító és hitéleti szakjaira is várja a pótfelvételire jelentkezőket. A hitéleti szakok államilag finanszírozott formában is indulnak.

A július 24-én nyilvánosságra hozott ponthatárok szerint a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen tanító szakon 63 diák érte el az elegendő ponthatárt. Hitéleti képzésre összesen 30 diákot vettek fel. A legnépszerűbb nem világi szak a lelkész szak volt. Idén először hirdették a vallástanár–történelemtanár szakpárt a Debreceni Egyetemmel közösen, amelyre szintén szép számmal jelentkeztek. Aki lemaradt volna, még van esélye, ugyanis pótfelvételin jelentkezhet tanítónak vagy akár lelkésznek, vallástanárnak is.

Fontos tudnivaló, hogy hitéleti szakok jelentkezése nem az E-felvételi rendszeren keresztül történik. Az intézmény a hitételi szakokon egyedi felvételi és alkalmassági eljárással rendelkezik. A világi, azaz a tanító szakra viszont az egységes állami felsőoktatási törvények és szabályok vonatkoznak – olvasható a Tiszántúli Református Egyházkerület honlapján.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában