fotókkal

2019.08.06. 07:28

Jó tempóban épül az Attila téri közösségi ház

Nemcsak turisztikai központ, hanem görögkatolikus negyed is épül.

Fotó: Matey István

A terveknek megfelelően folynak a munkálatok az Attila téren, ahol az új görögkatolikus közösségi ház és turisztikai látogatóközpont épül. A Naplónak Kapin István parókus atya beszélt az építkezés részleteiről.

– Az objektum alapkövének ünnepélyes letétele május végén történt, a következő napokban pedig meg is kezdték a munkálatokat a Dryvit Profi Kft. munkatársai. Mivel a feltáráskor semmilyen akadályozó tényezőt nem találtak, a terveknek megfelelően halad a munka, és már az első szint falai készülnek.

„A hívek nagy örömére előreláthatólag 2020 tavaszán készül majd el közösségi házunk, ahol többek között lehetőség nyílik esküvői kikérők, keresztelői szertartások és házassági évfordulós ünnepi ebédek megszervezésére is.”

Települési találkozókat is rendezünk, ahol a környék kisvárosaiból, községeiben találkozhatnak majd egymással a hívek – fogalmazott.

 

Kapin István azt is hangsúlyozta: céljuk, hogy a turizmus vérkeringésének szerves részévé váljon mind az új központ és közösségi ház, mind az Attila téren található neobizánci stílusban épült görögkatolikus templom. A központ hitéleti tevékenység mellett kulturális szempontból is meghatározó lesz, hiszen a görögkatolikus kultúrát is bemutatják majd, valamint helyet kapnak kortárs művészeti alkotások és régi liturgiai viseletek is. A Hit és kultúra elnevezésű projekt részeként megvalósuló beruházást a város 70 millió forinttal támogatta.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában