Debreceni Virágkarnevál

2019.08.21. 17:00

A város különböző pontjain bukkantak fel a virágkocsik

Nem muszáj Debrecen központjába utaznia azoknak, akik közelről akarják látni a kompozíciókat.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie

Egy virágkarneváli virágkocsi látványa tárult szerdán reggel azon debreceniek elé, akik például a Józsa parknál, az Angyalföld téren, a Lehel utcán, a Füredi Sörözőnél, a Széna téren, illetve a Fényesudvari kispiacnál laknak.

Helybe mentek

A meglepetésről Széles Diána alpolgármester az egyik ilyen kompozíció mellett, a Fészek lakóparkban, a játszótérnél szerda délután elmondta: idén összesen 18 virágkocsi vonult fel az ünnepnapon, melyekből 6 átment Nagyváradra. A helyben maradt nagyobbakat, összesen 11-et (a kisebb fanfáros kivételével) 11 forgalmas debreceni városrészben helyeztek el a 20-áról, 21-ére virradó éjszaka. A kompozíciók nagyjából csütörtök délig lesznek a mostani helyükön, aztán visszatérnek a főtérre, ahol még egy napig lehet bennük egészen közelről gyönyörködni.

- Sokan, főleg az idősebbek a nagy tömeg miatt nem mernek nekivágni a karneváli felvonulás megnézésének 20-án. Elsősorban rájuk gondolva vittük el a kocsikat 11 városrészbe – magyarázta a szokatlan kezdeményezést az alpolgármester.

Az Újkertben Debrecen és Panderborn közös kocsiját lehet megcsodálni
Fotó: Fábián György

Széles Diána kérdésünkre arról is beszélt, hogy mivel a visszajelzések többsége eddig pozitív, lehet ezentúl minden évben így tesznek a karnevál után a kocsikkal. – Jövőre talán egy, egy városrésznek szóló kisebb programokat is lehetne ezen alkalomhoz kapcsolni – fejtette ki az alpolgármester.

A 11 városrész

A Józsa parkban a Teva virágkocsija; a Szabó Lőrinc utca jobb oldalán, a Liget lakóparkban a Schaeffler-csoport virágkocsija; a Jégcsarnoknál a Diehl Aviaton virágkocsija; a Fészek lakóparkban az AKSD virágkocsija; az Angyalföld téren, a Tócóskerti kispiacnál a Continental virágkocsija; a Cívis utca 17. előtti zöld területen Debrecen és Paderborn közös virágkocsija; a Füredi Söröző előtti közterületen a Thyssenkrupp virágkocsija; a Lehel uta 2-4-6. számnál a Krones virágkocsija; a Fényesudvari kispiacon az E-on virágkocsija; a Bihari téren a Debreceni Szakképzési Centrum virágkocsija; a Széna téren pedig Debrecen méhecskés, meglepetés virágkocsija látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában