De lesz még egy változás

2019.07.24. 13:11

Új parancsnoka van a területvédelmi ezrednek

Felsővezetői tanulmányai végeztével Polyák András vette át az ezred parancsnokságát.

Fotó: Kiss Annamarie

Parancsnoki beosztás és csapatzászló átadás-átvételi ünnepséget tartott a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred szerda délelőtt a cívisvárosban.

Első ezredként

Két évvel ezelőtt az önkéntes tartalékos rendszer megújításának eredményeként létrejött az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) szolgálati forma. Ennek célja, hogy Magyarországon minden járásban legyen egy századnyi olyan kiképzett, mozgatható katona, akik különleges jogrendben, katasztrófahelyzetben bevethetőek, békeidőben díszelgési és egyéb törzstámogató feladatokat lássanak el.

A szabolcsi tartalékosok toborzásával és kiképzésével Horváth András alezredest bízták meg, akinek vezetésével először a megyei előkészítő részleg, majd a kiképző századok alakultak meg. A megfelelő létszám elérésekor pedig tavaly október 1-jén – első területvédelmi ezredként az országban – megalakult az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, melynek csapatzászló-adományozási ünnepségét október 5-én tartották Nyíregyháza főtérén.

Mérföldkő

Az ezred parancsnoki beosztását Polyák András ezredes kapta meg, ám felsővezetői tanfolyamon való részvétele miatt eddig egyik parancsnokhelyettese, Horváth András alezredes megbízással töltötte be a parancsnoki beosztást egészen ez év július 24-ig. Az új parancsnok úgy fogalmazott, mérföldkőhöz érkeztek az ezred és a saját életében is.

– Ígérem, a belém vetett bizalmat meghálálom. Itt mindannyian egy olyan testület tagjai vagyunk, ahol a legfontosabb érték a hazáért hozott személyes áldozat. Hivatásunknál fogva mindig újabb kihívásokkal kell szembenéznünk, megfelelnünk. Magyarország és a köz szolgálata a hazaszeretetünkön, az ország iránti elkötelezettségünkön, mindenkori lojalitásunkon és hűségünkön alapszik, amelyet csak tisztességgel és becsülettel tudunk teljesíteni – mondta el Polyák András.

Az ünnepségen elhangzott, hogy az ősszel az ezred székhelye Debrecenből Nyíregyházára kerül át.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában