elismerték őket

2019.06.20. 14:11

Országos elismerés két településnek

Berettyóújfalu és Egyek négy-négy jó gyakorlatát is elismerésre érdemesnek tartotta a szaktárca.

Pintér Sándor belügyminiszter Szolgáltató Önkormányzat Díjjal ismerték el Berettyóújfalut és Egyeket az 5-20 ezer fős települések kategóriájában. A díjátadás szerdán volt Budapesten, a Belügyminisztérium Márvány aulájában.

Az idén első alkalommal megítélt elismeréseket Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Michl József tatai polgármester, a kitüntetés szakmai kuratóriumának elnöke adta át. Az elismert 8 önkormányzat röviden be is mutatta a pályázat feltételéül szolgáló négy, úgynevezett jó gyakorlatát. Ez egyek esetében a gyepmesteri telep, önkormányzati tűzoltóság, egészségügyi ellátás és a közmunka program szervezése volt. Berettyóújfalu projektjei pedig a Civil Udvar működtetése, a generációk jólétének segítése önkormányzati támogatások nyújtásával, jó gyakorlatok a közétkeztetés színvonalának emeléséhez, valamint az egészséges életmód biztosítása az esélyegyenlőség keretén belül az ételintoleranciával küzdők bevonásával

A díjra az idén a két hajdú-bihari település kategóriájában 20 önkormányzat pályázott. A Szolgáltató Önkormányzat díjért oklevelet, valamint egy márványtáblát, rágravírozva Belügyminisztérium 2019.valamint Magyarország rézből készített térképén megjelölve a díjazott település.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában