játékos oktatás

2019.06.25. 14:28

Könnyedén tanulják az angolt a diákok

New Yorkból érkeztek oktatni a kisiskolásokat.

Fotó: Hajdu Ágnes

Immár ötödik alkalommal tartja meg ingyenes angol nyelvi táborát a debreceni Talentum Baptista Általános Iskola, a tanév befejezését követő héten. Idén az idegennyelvi hét témája a vízalatti világ, búvárkodás és az ehhez kapcsolódó élővilág. Az angolul tanulás különlegessége, hogy a gyerekeket oktatók az Egyesült Államokból érkeztek Debrecenbe. Az anyanyelvi tanárok munkáját felső tagozatos és középiskolás tanulók is segítik, ezzel is megkönnyítve a mintegy 60 gyermek melletti teendőket.

Fotó: Hajdu Ágnes

Rutin

Minden reggel nyolc órakor van gyülekező, majd egy közös programot követően kezdetét veszi a félnapos intenzív, s egyben játékos angol tanulás, mely különféle módszerrel segíti a kisebbeket a nyelv használatára.

– A cél, hogy a gyerekek minél jobban érezzék magukat. Négy csoportra vannak osztva, s négy helyszínt járnak körbe a délelőtt folyamán: szókincs óra, van zenei- és kézműves rész, illetve levezetésképpen sport – hangsúlyozta Száváné Török Emese főszervező, aki kiemelte az órák alatt használt eszközöket, az Amerikából érkezett tanárok, illetve önkéntesek hozták magukkal, ami egy hatalmas karitatív akciót, s összefogást jelképez.

Fotó: Hajdu Ágnes

– Az órákon nem csak a nyelvet tanulják, hanem javul a gyerekek kézügyessége, emellett a ritmus és mozgáskultúrájuk is fejlődik. Őket is doppingolja, hogy egy angol nyelven beszélő embertől tanulják a nyelvet – tette hozzá Emese. Pénteken délután zárul a tábor, amikor a szülők előtt egy táncos, zenés produkció keretében előadják a diákok, mit tanultak a héten angolul.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában