Nem szép látvány

2019.06.06. 07:21

Elfeledett törmelékkupac csúfítja a Déli sor környékét

A lakó szerint a vezetékcsere után maradt hátra a szemét, a kivitelező szerint egy családi házból származik.

Fotó: Kiss Annamarie

Legalább két nagy teherautóra lenne szükség annak a több tíz köbméternyi törmelékkupacnak az elszállításához, amely tavaly ősz óta éktelenkedik Debrecenben, a Déli sor 15. szám előtti nagy, füves park közepén. (A szomszédban, a Déli sor és a Bán utca sarkán is látható egy kisebb, faágakból és falevelekből álló csomó.)

Valahogy ottmaradt

A közvetlenül a szóban forgó önkormányzati tulajdonú terület mögött lakó Király Gábor a helyszínen elmondta: a törmelék a múlt év szeptembere, októbere körül akkor került oda, amikor a hőszolgáltató kicserélte a Déli sor alatt húzódó távhővezetéket.

 

– A többi törmeléket a munka befejezése után elvitték, de ez valahogy itt maradt – panaszkodott. A kupacot mostanra már nagyrészt benőtte a gaz, de az látható, hogy elsősorban beton- és tégladarabokból áll össze. – A halom az utóbbi hónapokban még növekszik is, mert háztartási hulladékot is hordanak ide valakik – osztotta meg tapasztalatait az ingatlantulajdonos.

Családi házból ered

– A törmelék nincs összefüggésben a távhővezeték-építéssel, nem hozzánk tartozik – jelentette ki határozottan lapunknak Kovács Zsolt, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. szolgáltatási igazgatója. Elmondta:

a kivitelező cég dolgozói őszi munkavégzésük közben látták, hogy a közelben felújítanak egy családi házat, onnan vitték ki a parkba a törmeléket és a földet. A szóban forgó terület egyébként is legalább 100 méterre esik a munkaterülettől

– állította. Hangsúlyozta, hogy műszaki ellenőreik úgy vették át a munkát a kivitelezőtől, hogy az onnan minden tőlük származó anyagot elszállított, rendet rakott maga után.

Rossz a rövid szervizút burkolata

Király Gábor arról is szót ejtett, hogy a Déli sor szóban forgó részén, a kertes házak előtt húzódik egy, a Bán utcától a Vargakert utcáig tartó, 140 méter hosszú szervizút, amely nincs leaszfaltozva, és a körülbelül 10 éve oda leszórt mart aszfalt mostanra elsüllyedt a sárban, így esős időben megáll a víz.

Szabó Gyula, a környék önkormányzati képviselője erre úgy reagált, hogy tavaly 4 millió forintos beruházással betonlapokból járdát építettek a Déli soron a Bán utca és a Keleti sor között, amelyet a hőszolgáltató beruházása után több helyen mostanra tönkretettek azzal, hogy nehéz gépjárművekkel áthajtottak rajta. A tervek szerint idén közvilágítást kap a szóban forgó járdarész – tette hozzá. Mivel a földutak stabilizálására hivatott pénzkeretet idén már felosztották, a Déli sor szervizútjának helyrehozására legközelebb jövőre kerülhet sor. A megvalósítás a költségvetés függvénye.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában