beruházás

2019.05.22. 14:49

Letették a börtönkórház alapkövét Berettyóújfaluban

Letették az alapkövét szerdán a büntetés-végrehajtás új egészségügyi központjának Berettyóújfalu határában. A 8 ezer 167 négyzetméter területű intézmény egy 14 ezer négyzetméteres telken fog megépülni, több mint 9 milliárd forintból.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

„Büszke vagyok arra, hogy egy országos hatókörű, a büntetés-végrehajtást érintő feladatban megkerülhetetlen szerepet vállaltunk”

– mondta dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója.

A szerdai ünnepélyes alapkőletétellel immár a kivitelezési fázisba lépett a büntetés-végrehajtás legújabb fejlesztése, az egészségügyi központ megépítését szolgáló beruházás Berettyóújfaluban.

– Új szemlélet fog megjelenni az egészségügyi központ működésében, a hatékonyságot szem előtt tartva a központ és a kórház egymással szorosan együttműködve, egymás tevékenységét kiegészítve dolgozik együtt, természetesen a legszigorúbb biztonsági protokoll betartásával – jelentette ki Schmehl János bv. vezérőrnagy, országos parancsnok-helyettes.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy nemcsak egy jelentős mértékű beruházás valósul meg Berettyóújfaluban, hanem az intézmény 200 új munkahelyet is teremt. Hangsúlyozta, a Gróf Tisza István Kórház ezentúl magasabb színvonalú betegellátást is nyújt majd.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Berettyóújfalu polgármestere azt mondta, minden magyar embernek joga van a megfelelő egészségügyi ellátáshoz, és ez alól a fogvatartottak sem kivételek. A területet napra pontosan két éve adták állami tulajdonba, és az alapkő elhelyezése után hamarosan megépülő intézmény az itt élők érdekeit is szolgálni fogja – hangsúlyozta.

– A büntetés-végrehajtás személyi állománya jelentős feladatot lát el abban, hogy Magyarország egy biztonságos ország – szögezte le dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Úgy fogalmazott, a beruházás elkészülését követően az itt élők nyertesei lehetnek az ezzel járó fejlesztéseknek, és bízik abban, hogy ezt hamarosan tapasztalni fogják.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában