Helyi közélet

2019.04.11. 12:47

A Kossuth téren fogadták a hazatért katonákat

Debrecen - Hat hónap után hazatértek a koszovói békemissziójukból a Bocskai dandár katonái.

Debrecen - Hat hónap után hazatértek a koszovói békemissziójukból a Bocskai dandár katonái.

A Nagytemplom előtti Kossuth téren tartották meg a Koszovóból hazatért MH KFOR Kontingens 19. váltásának ünnepélyes visszafogadó ünnepségét csütörtök délelőtt. A békemisszióból hazatérő katonákat a családtagok mellett a honvédség és a város vezetése fogadta. A Himnusz meghallgatása után Legoza Bálint alezredes, a koszovói magyar kontingens 19. váltásának parancsnoka tette meg jelentését.

Folytatják a szolgálatot

Ezt követően Szloszjár Balázs ezredes az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka szólt a bakákhoz: – Átérzem, hogy most mi járhat a fejükben, örülnek, hogy hazajöhettek a családjukhoz, és folytatni tudják az itthoni életüket. Önök fegyelmezetten és odaadással végrehajtották azokat a feladatokat, amelyeket meghatároztak az elől járók. Köszönjük, hogy leszolgálták ezt a hat hónapot az országhatártól 500 kilométerre és biztosították a Balkánon élők számára, hogy békében élhessenek, nyugodtan tudjanak aludni és dolgozni.

Az ezredes a hazatérőktől azt kérte, megérdemelt szabadságuk leteltével illeszkedjenek vissza, hajtsák végre a visszafogadással kapcsolatos teendőiket és készüljenek fel rá, hogy tovább folytassák hivatásukat, a haza szolgálatát.

Büszkék a katonákra

Beszédében Papp László polgármester hangsúlyozta, üzenete van annak, hogy éppen a város napján fogadják vissza a sikeres missziót teljesítő katonákat.

– Debrecen büszke a dandár katonáira. Önök a cívisvárostól 1000 kilométerre őrizték a rendet, nyújtottak segítséget azoknak, akik a fegyveres konfliktusok árnyékában élnek, vállalva azt, hogy otthonuktól és szeretteiktől távol akár az életük is veszélybe kerül, ezzel példát mutatva sokaknak bátorságból, kötelességtudatból és hazaszeretetből. Becsület, bátorság, helytállás, ez a jelmondata a dandárnak, és a katonai életpályát ezek nélkül sikeresen és tartósan folytatni nem lehet – köszönte meg a bakák helytállását Papp László.

Az üdvözlő beszédek meghallgatása után a hazatérő kontingens tagjai kitüntetéseket vehettek át, majd az ünnepség a díszmenettel zárult.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában