Helyi közélet

2019.03.02. 10:52

Napirenden a keleti elkerülő

Debrecen - Már idén megkezdődhet a debreceni körgyűrű még hiányzó részeinek tervezése.

Debrecen - Már idén megkezdődhet a debreceni körgyűrű még hiányzó részeinek tervezése.

A megyeszékhelyet keletről elkerülő út megépítését szorgalmazta a legutóbbi debreceni önkormányzati közgyűlésen Madarasi István szocialista képviselő.

Elengedhetetlen elem

Papp László polgármester válaszából kiderült, hogy napirenden van a kérdés. – Ez a város fejlődésének következő és elengedhetetlen eleme – fogalmazott. Aztán arra emlékeztetett, hogy tavaly­előtt decemberre készült el a várost nyugatról megkerülő teljes úthálózat, ami nagyon fontos lépés volt.

Kiderült, hogy a keleti elkerülő tanulmányterveinek elkészítését és nyomvonalának kijelölését már ebben az évben meg akarják kezdeni. Erről tárgyalnak az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, mivel olyan sok milliárd forintba kerül, amely a városnak nem áll rendelkezésére.

A kormány és a minisztérium számára is nyilvánvaló, hogy a debreceni körgyűrűt teljessé kell tenni”

– jelentette ki a polgármester.

Hozzátette: azt is meg kellene oldani, hogy a Debrecent északról elkerülő út ne csak Bocskaikertnél csatlakozzon a 4-es főúthoz, hanem a cívisvároshoz jóval közelebb, Pallag fölött.

OCs


[related-post post_id="4154984"]

[related-post post_id="4150254"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában