Helyi közélet

2019.03.02. 15:01

Barangolás az egyetem környékén

Debrecen - Sétálás közben ismerkedhettek meg a debreceni érdekességekkel.

Debrecen - Sétálás közben ismerkedhettek meg a debreceni érdekességekkel.

Ingyenes városnéző sétán vehettek részt az érdeklődők szombaton Debrecenben, az idegenvezetők világnapja alkalmából.

Tizenöt ország csatlakozott

Először a Debreceni Egyetem épületét tekinthették meg a résztvevők, s megismerhették az intézménnyel kapcsolatos érdekességeket. Ellátogattak Hatvani István szoborhoz és az Élettani Intézethez is, majd a Klinikák területén található neves tudósok szobrait is megtekinthették.

Fotók: Kiss Annamarie

Az idegenvezetők világnapjának története 1985-ig vezethető vissza. Az Idegenvezetők Világszövetsége Egyesületének (WFTGA) első találkozóján vetődött fel az ötlet, hogy az idegenvezetők tiszteletére nemzetközi ünnepnapot hozzanak létre. Elsőként 1990-ben rendezték meg a világnapot 15 ország részvételével, de évről-évre egyre több ország idegenvezetői csatlakoztak az ünnepséghez, mely azóta többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát – a hagyomány szerint február utolsó vasárnapján és hétvégéjén. Magyarországon Budapest mellett számos városban szerveztek ez alkalomból ingyenes városnéző programokat, melyekre az idegenvezetők nemcsak turistákat, hanem helyi érdeklődőket is vártak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában