Helyi közélet

2019.02.14. 14:29

Minden, ami zene – legyen az pop, punk, rock, vagy metál

Debrecen - Számos zenei program várja a szórakozni vágyókat ezen a héten is! Legyen az metál, punk, alternatív, rock vagy popzene, mindenki megtalálja a kedvére valót! Csütörtök este Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese, az Edda Művek ad fergeteges koncertet a Kölcsey Központban.

Debrecen - Számos zenei program várja a szórakozni vágyókat ezen a héten is! Legyen az metál, punk, alternatív, rock vagy popzene, mindenki megtalálja a kedvére valót! Csütörtök este Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese, az Edda Művek ad fergeteges koncertet a Kölcsey Központban.

Február 15., péntek

19 óra: A Törköly zenekar koncertje és táncház – Nagy­erdei Víztorony

A törköly szó a szőlő préselése után visszamaradó szilárd részeket jelenti. Hagyományos hasznosítása többféle: készíthető belőle komposzt, illetve érlelés után pálinka.

A komposzttal a termőtalaj minősége javítható, a pálinka mértékletes fogyasztása pedig hozzájárul hagyományos ünnepeink hangulatának emeléséhez. Zenekarunk névválasztása is tükrözi ezt a kettősséget: Javítsa zenénk azt a termőtalajt, amelyen a magyar nép hagyományos értékeit tisztelő, művelő új nemzedék felnő! Teremtsen továbbá olyan jó hangulatot, mint a pálinka mértékletes fogyasztása! – írja magáról az együttes. Tagok: Tóth Lilla (hegedű, ének), Lukács Pál (klarinét, ének), Bíró Zoltán (brácsák), Pásku György (cselló, brácsa, tekerőlant), a táncot tanítja: Puskás László és Lakatos Fanni.

19 óra: Stubborn / The Southern Oracle / Wishes – Kaptár

A metál- és punkzenét játszó zenekarok a Kaptárban csapnak a húrok közé.

20 óra: Emma Undressed koncert – Ifjúsági Ház (Club Akusztik).

A zenekar 2014 szeptemberében alakult Debrecenben. A banda stílusát leginkább a „csajénekes pop-metál” szavakkal lehet összefoglalni.

20 óra: Magashegyi Underground – Roncsbár

Idén a cívisvárosban adja első vidéki koncertjét a Magashegyi Underground. A zenekart 2004-ben alapította Fodor Máriusz és Kardos-Horváth János egy tatabányai főiskolán, akkor még egy másik énekesnővel, azonban a Kaukázus sikerei miatt a projekt háttérbe szorult.

A két zenész ennek ellenére nem mondott le róla, és 2006-ban megkeresték Bocskor Bíborkát, a Megasztár 3. szezonjában 6. helyet elért énekesnőt, és vele rögzítették a Szeplős váll című dalt. A dalt és a zenekart is jelölték a 2008-as Fonogram-díj-kiosztón. 2007. november 20-án jelent meg Szeplős váll című, négy dalt tartalmazó maxi kislemezük. A siker ellenére a zenekar tagjai inkább a Kaukázusra akartak koncentrálni, ezért a Magashegyit jegelték, és Bocskor Bíborka is kiszállt az együttesből. A Magashegyi Underground csaknem 12 hónap szünet után 2009-ben indult újra új zenekari felállással, Kardos nélkül, körülbelül a Kaukázus feloszlásával egy időben – olvasható a Wikipédián. A zenekar tagjai: Bocskor Bíborka (ének), Fűrész Gábor (billentyű), Szepesi Mátyás (gitár), Kőrös Tamás (basszusgitár), Toldi Miklós (dob)

20 óra: Kiscsillag – Rock Cafe (Hajdúszoboszló)

A banda, amely 2005-ös megalakulásakor hobbi garázszenekarként definiálta magát az akkor még aktív Kispál és a Borz árnyékában, mára Magyarország első számú art-rock zenekarának tekinthető.

A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, a lendületes előadásmód, Lovasi emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémák az egyik legkarakteresebb, legegyedibb hangú, bátran kísérletező, évről évre megújuló produkcióvá tették a Kiscsillagot – írják hivatalos Facebook-oldalukon.

21 óra: Peter Moynahan – ír kocsmazene – Incognito Club.

Peter Moynahan, a Nagyváradon 1999-ben alakult BlackBeers zenekar énekese és alapító tagja visszatér Debrecenbe, hogy egy este erejéig ír kocsmává varázsolja a klubot.

Február 16., szombat

19 óra: Kowalsky meg a Vega / Wyrfarkas – Debreceni Főnix Csarnok

A zenekar Magyarország egyik legkedveltebb zenekara. Az 1999 óta aktív banda a tanulságos, mégis egyszerűen érthető dalszövegeivel és fülbemászó dallamaival minden korosztály kedvence. A banda színpadra lépése előtt a Wyrfarkas zenekar tüzeli fel a hangulatot.

21 óra: Ölveti Blues Band – Víztorony

A 30 éves Ölveti Blues Band idei első debreceni koncertjét a Nagyerdei Víztoronyban adja.

Az együttes 1989-ben többéves nyugat-európai utca- és kocsmazenélés után, Amszterdamban alakult meg. Kezdetben egyéni hangvételű utcai produkciókkal szórakoztatták a város turistáit, őslakosait, ami egyben a megélhetésüket is jelentette. A különleges hangra és az egyszerű, ám elementáris zenére nemsokára felfigyeltek a környező bárok, klubok tulajdonosai, és ettől kezdve a zenekar igazi színpadokon játszhatta kedvenc zenéjét. A kialakult kapcsolatok révén Nyugat-Európa nagy városaiban több sikeres koncertet adtak, majd 1990 tavaszán a banda visszatért Magyarországra – olvasható a kezdetekről a debrecenirock­muzeum.hu oldalon. Ölveti László énekes 2018-ban bejutott az RTL Klub X-Faktor tehetségkutató élő műsorába.

21:30: New Level Empire – Rock Cafe (Hajdúszoboszló)

A formáció 2012 nyarán jött létre, azzal a céllal, hogy zenekari formátumban, hangszeres megoldásokkal vigye színpadra a mostanában szinte kizárólag DJ-k által játszott minőségi dance vonalat.

Ennek megfelelően az úgynevezett live act csapat gitárral, billentyűs hangszerekkel és elektromos dobokkal szándékozik képviselni az elektronikus zenét.

22:30: Kelet Brass Band – Roncsbár

Újraértelmezve a fúvószene fogalmát, a Kelet Brass Band 2016 februárjában alakult. A zenekar megnyerte a 2017 -es, VI. Ceglédi Utcazene Fesztivál első díját, amit az Intim Torna Illegál ítélt a csapatnak, és a közönségdíjat is magukénak tudhatták.

Tavaly első helyezést és különdíjat értek el a Tokaji Utcazene Fesztiválon, majd az Egri Utcazenészek Versenyén hozták el a zsűri díját és az egymillió forinttal járó közönségdíjat! A nyolc főből álló formáció mai, modern slágereket és ismert örökzöldeket szólaltat meg rézfúvós hangszereken, dobszerelésen, énekkel, megafonon. A látványosság és a jó hangulat garantált!

Február 20., szerda

22 óra: Horváth Tamás – CAMPUS Party – Hall

Magyarország legnagyobb egyetemi buliján a Sztárban sztár műsorból országos ismertséget szerző Horváth Tomi fokozza a hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában