Helyi közélet

2019.02.25. 16:31

Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban!

Debrecen - Idén két új programmal is készül a Vojtina Bábszínház a XVIII. Debreceni Maskarádé alkalmából.

Debrecen - Idén két új programmal is készül a Vojtina Bábszínház a XVIII. Debreceni Maskarádé alkalmából.

Az ötnapos télűző programsorozat hétfői beharangozóján Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója kiemelte: mivel a Vojtina ebben az esztendőben 25 éve működik hivatásos bábszínházként, két olyan rendezvénnyel is bővítik hagyományos farsangi programunkat, amely remélhetőleg az egész család számára kellemes szórakozásként szolgál majd. „Itt a farsang, áll a bál” címmel március elsején 18 órától a felnőtteket várják jelmezes mulatságra, ám ebben az évben a bábszínház elmúlt 25 évének meséiből megelevenedett szereplők kelnek életre, hiszen a résztvevőknek ilyen jelmezben kell megjelenniük.

Hercz Vilmos, a Debreceni Népi Együttes művészeti vezetője a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a Mangalica Fesztivál idén szerencsés időben zajlik, hiszen az elmúlt évektől eltérően nem áprilisban, hanem farsang végén, még a húsvéti böjti időszak előtt lakomázhatunk a télűző vojtinás mulatsággal egy időben.

– Szombaton 15 órakor tüzet gyújtunk a főtéren, ahová mindenki elhozhatja egy cetlire írva azt, amitől szeretne megválni, és a papírt tűzbe dobva meg is valósulhat kívánsága. 16 órakor a Régi Városháza előtt gyülekezik majd a farsangi sokadalom, majd nagy zajt csapva vonul a Kossuth térre, ahol a színpadon Konc Király és Cibere Vajda, a bőség és böjt urai vívnak egymással. Természetesen nem marad el a kiszebáb-égetés sem, és mivel még farsang farkának végéig torkoskodhatunk, a Mangalica Fesztivál kínál mindent, mi szem-szájnak ingere.

Az előadást táncos mulatság zárja, így senki ne hagyja otthon táncos cipőjét és a legszebb maskaráját”

– ajánlotta Hercz Vilmos mindazoknak, akik részt vesznek a hétvégi télűző mulatságon.

Fotó: Matey István

A maskarádé másik újdonsága, hogy zárórendezvényként ebben az évben először a Vojtina Bábszínházban egy népszerű alakoskodó játékot, az álesküvőt tekinthetik meg a családok délelőtt 10 órától.

SZD


[related-post post_id="4152646"]

[related-post post_id="4152413"]

[related-post post_id="4149791"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában