Helyi közélet

2019.02.27. 09:31

Bor, pálinka és „korcsolyáik”

Kaba - A XII. Házi Bor, Pálinka és Sós Sütemények Versenyén Cseke Gyula triplázott.

Kaba - A XII. Házi Bor, Pálinka és Sós Sütemények Versenyén Cseke Gyula triplázott.

A Mácsai Sándor Művelődési Ház Kertbarát Körének szervezésében, a Téesz-iskola nagytermében 9 bor, 15 féle pálinka és 12 fajta sós sütemény várt ízlelő próbára. A borok két kategóriájában öt fehérbor versengett, végül Cseke Gyula és Gyenge Károly kapott arany minősítést. A négy vörösbor viadalán arany minősítést és különdíjat kapott Cseke Gyula nedűje. Úgy látszik, Kabán is tudják: a pálinkát nem véletlen sorolták a hungarikumok közé, hiszen négy nemes gyümölcspárlat is a legmagasabb nívót képviselte a megmérettetésen. A kategória arany minősítettje Gyenge Károly szilva- és mézes diópálinkája, valamint Cseke Gyula birspálinkája lett.

A borzsűri elnöke a földesi kertbarát kör vezetője, Krizsán Mihály volt, a pálinkaminősítők élén Kovács Attila állt.

A sós felissza!

A jóféle itókákra könnyen csúszik a finom falat is! A benevezett tucatnyi sós sütemény értékelését Szegi Emma, Kaba város polgármestere vezette. Tőle arany minősítést és különdíjat vehetett át Rácz Mihályné, arany minősítést érdemelt Kiss Lajosné és Kovács Gusztávné.

- Marján László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában