Helyi közélet

2017.12.05. 13:51

Rendőr ujjára harapott a részeg férfi Létavértesen

Debrecen, Létavértes - A járőrök végül együttes erővel fékezték meg a vádlottat, aki ellen most hivatalos személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt emeltek vádat.

Debrecen, Létavértes - A járőrök végül együttes erővel fékezték meg a vádlottat, aki ellen most hivatalos személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt emeltek vádat.

2017. július 30-án délután a részeg férfi megjelent volt élettársa létavértesi házánál, ahol közöttük vita, majd szóváltás alakult ki. Később a vádlott dühében jobb kezével beleütött a töredezett üvegű villanyóra szekrénybe, melynek következtében vérző sérülése keletkezett.

A vádlott volt élettársa és gyermeke telefonon kért rendőri segítséget a férfi megfékezéséhez. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság állományába tartozó, egyenruhában szolgálatot teljesítő járőrök jelentek meg a helyszínen, és elsőként orvosi vizsgálatra akarták szállítani a vádlottat. Ő ezt először megtagadta, ezzel egyidejűleg az intézkedő rendőröket trágár kifejezésekkel illette, majd később beleegyezett abba, hogy orvoshoz vigyék.

A létavértesi férfi együttműködést színlelve a ház fala felé fordulva hagyta, hogy az egyik járőr megbilincselje, azonban eközben a fejét kétszer a falba verte. A továbbiakban viszont ellenkezett, le akarta fejelni a járőrt, aki a férfi fejét megpróbálta kézzel eltolni, de a bal kézfeje a vádlott szájához csúszott. Ekkor az ittas és feldühödött vádlott a sértett bal kezének kisujját megharapta.

Ezt észlelve a sértett járőrtársai is részt vettek a vádlott megfékezésében, őt a földre fektetve megbilincselték.

A vádlott magatartása következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló harapott sérülést szenvedett, a nyomozás során a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt kérte a vádlott felelősségre vonását, joghatályos magánindítványát előterjesztette.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon - olvasható az ügyészség honlapján. A vádiratban elzárás és közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában