Helyi közélet

2017.12.08. 14:46

Megnyílt a főtéri „Add tovább!”-ház

Debrecen - A Debreceni Karitatív Testület immár harmadik alkalommal szervezi meg karácsonyi szeretetakcióját a Kossuth téren felállított „Add tovább!”-házikóban.

Debrecen - A Debreceni Karitatív Testület immár harmadik alkalommal szervezi meg karácsonyi szeretetakcióját a Kossuth téren felállított „Add tovább!”-házikóban.

Az adománygyűjtést a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei által delegált önkéntesek végzik, december 7-től december 23-ig. Munkanapokon 16.00 órától 19.00 óráig, szombaton és vasárnap 10.00 - 12.00 óra között, valamint 15.00 - 19.00 óráig várják a felajánlásokat, s a vásár közönségét színpadi programokkal ajándékozzák meg - olvasható a debreceni önkormányzat közleményében.

Ezen gyűjtési akcióhoz a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. mellett a Rotary Klub és a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Közhasznú Kft. is csatlakozott, akiket a segítségnyújtás szándéka hozott össze a nemes cél érdekében.

Fotó: Derencsényi István

Az „Add tovább!” házikó mai megnyitó sajtóeseményén Fülöp Attila, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy akár önkormányzati szereplőként, civil egyesületként, egyházi szereplőként, vállalkozóként, sportolóként, gyermekként meg kell tanulnunk egymást segíteni. Debrecen ebben mindig példamutató volt. A Magyar Kormány idén a karitatív szervezeteknek közel 4,5 milliárd forintot adott.

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte, hogy az adventi időszakban, amely az emberi kapcsolatokról, a szeretetről, az összetartozásról és egymás megsegítéséről szól, kiemelten fontos az ilyen kezdeményezés, mint az adománygyűjtés. 2015-ben hívta életre Debrecen városa a Debreceni Karitatív Testület gondolatát, melynek működését az elmúlt években már 17 szervezet segíti.

Fotó: Derencsényi István

Kiss Ábel Lukács, a Debreceni Karitatív Testület elnöke elmondta, az elmúlt két évben az „Add tovább!” házikón keresztül Debrecenben több ezer adomány ért célba.

Az eseményen jelen volt Szabó Miklós, a Tranzit-Ker Zrt. vezérigazgatója, aki elmondta, a cége fennállásának elmúlt 27 éve alatt kiemelten fontosnak tartotta a társadalmi felelősségvállalást, mely mára rendszeres adományosztást, a rászorulók megsegítését jelenti, évente mintegy 10 millió forint összegben. A Tranzit-ker Zrt. az idei év „Add tovább!” akciójának legnagyobb támogatója.


[related-post post_id="3704195"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában