Helyi közélet

2017.12.21. 14:05

360 fokos videó: Az autizmus elfogadásáért táncoltak Debrecenben

Debrecen - „Ugyanúgy a társadalom részei vagyunk, csak mi más problémával küszködünk a mindennapokban.”

Debrecen - „Ugyanúgy a társadalom részei vagyunk, csak mi más problémával küszködünk a mindennapokban.”

Táncos, énekes villámcsődülettel, azaz flashmobbal lepték meg a Csapó utcai bevásárlóközpont látogatóit kedd délután a Színpadvilág Tanoda diákjai, akik ezzel az autizmusra, pontosabban az autizmussal élők elfogadásának fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet.

Mint Lakatos Minya Ilona, a tanoda társelnöke a hirek360.hu-nak elmondta, tavaly döntötték el, hogy szeretnék a fogyatékkal élő emberek ügye mellé állni. Előző évben a kerekesszékesek elfogadásáért, idén pedig az autistákért „mozdultak meg”.

Kedd délután a debreceni Színpadvilág Tanoda táncos flashmobot szervezett a Fórum Bevásárlóközpont alsó szintjén. Hatalmas mosollyal az arcukon énekeltek a gyerekek és felnőttek egyaránt. A cél igazán nemes volt: ezzel szeretnék felhívni a társadalom figyelmét az autizmusra.

Ne forduljanak el tőlük

– Azt látjuk, hogy a hétköznapokban nem fogadják el a másságot, a fogyatékossággal élők hibáit, nehézségeit. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek minél hamarabb tanulják meg az elfogadást és az együttérzés fontosságát. Nálunk ez a Tanodában lehetséges, hiszen közös zenés foglalkozásaink is vannak, ahol találkozik az egészséges és a fogyatékkal élő fiatal – hangsúlyozta.

– Végtelen nagy örömmel fogadtam, hogy az idei fogyatékosság világnapja kapcsán a Tanoda az autizmust szeretné felkarolni azzal a céllal, hogy ne elforduljanak az autizmustól, hanem forduljanak felénk, hiszen a társadalomnak ugyanolyan tagjai vagyunk, mint bárki más, csak mi problémával küzdünk a mindennapokban – mondta a villámcsődület után Sipos Zsuzsanna, az Autizmus a Családban Egyesület alapítója.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában