Helyi közélet

2017.11.18. 14:08

Megyei verseny a Lilla Téri Általános Iskolában

Debrecen - Idén is számos területen mérték össze tudásukat az általános iskolások.

Debrecen - Idén is számos területen mérték össze tudásukat az általános iskolások.

Megyei szintű komplex tanulmányi versenyt rendeztek pénteken a Lilla Téri Általános Iskolában. Előzetesen egy rajzpályázaton Arany János Családi kör vagy Toldi című költeményeinek néhány választott karakterét kellett ábrázolniuk a gyerekeknek, az alkotások értékelése a verseny előtt történt.

Ezután egyénileg matematikai feladatok megoldásában, az angol nyelv tudásában, Arany-versek szavalásában, a Kodály Zoltán által összegyűjtött népdalok éneklésében mérték össze tudásukat a diákok. A csapatok Arany művei és életútja köré szerveződött, valamint balladáival kapcsolatos történelmi vonatkozású kérdésekből versenyeztek, a zenetörténeti feladatok pedig a Kodály-évforduló jegyében készültek. Emellett természettudományi, informatikai ismeretekből, valamint éneklésből is vetélkedtek a gyerekek.

A megmérettetés nem állt meg az iskola falai között: korcsolyázásból a Jégcsarnokban, vívásból pedig a Békessy Béla Vívócentrumban mutatták meg ügyességüket.

Az intézmény 18 éve rendezi meg a komplex tanulmányi versenyt, az idein több mint 500 tanuló vett részt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában