Helyi közélet

2017.10.04. 10:28

Közlekedési kisokos a debreceni őszi nagyvásár idejére

Debrecen - Az október 6. és 8. között zajló Mihály-napi nagyvásár zavartalan lebonyolítása érdekében ideiglenes forgalmi rend lép életbe a cívisvárosban.

Debrecen - Az október 6. és 8. között zajló Mihály-napi nagyvásár zavartalan lebonyolítása érdekében ideiglenes forgalmi rend lép életbe a cívisvárosban.

A következő útszakaszokon lép érvénybe forgalomkorlátozás: október 6-án (pénteken) 17.30 órától október 9-én (hétfőn) 05.00 óráig a Bolyai utcának a Böszörményi út és Jerikó utca közötti, a Békéssy Béla utcának a Böszörményi út és Görgey utca közötti, valamint az Akadémia utcának a Böszörményi út és Kertváros utca közötti szakaszán minden gépjármű forgalma és várakozása tilos lesz. A fenti útszakaszokról a forgalmat a Böszörményi út – Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Egyetem sugárút – Füredi út – Böszörményi út (és vissza) útvonalra terelik.

Október 5-én (csütörtökön) 18.00 órától október 9-én (hétfőn) 05.00 óráig a Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Egyetem sugárút útvonalon a Füredi úti kereszteződésig mindkét oldalon minden gépjármű várakozása tilos lesz. A Böszörményi út melletti kerékpárútnak a Békéssy Béla utca – Menyhárt József tér közötti szakaszán a kerékpáros forgalom tilos. A Böszörményi út melletti szervizút, a Böszörményi út 71. és az Ötvenhatosok tere 1-3. közötti szakaszán és az Aldi áruház mögötti parkolóban minden gépjármű forgalma és várakozása tilos.

A Böszörményi út Füredi út és Doberdó utca közötti szakaszán a Magyar Közút Zrt. által kiadott hozzájárulás alapján kerül majd sor forgalomkorlátozásra - közölte Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Terelőútvonalon a buszok

A DKV Zrt. részletesen tájékoztatott a vásár ideje alatt várható, közösségi közlekedést érintő változásokról.

Október 6-án 17 óra 30 perctől október 8-án üzemzárásig a 15/15Y-os, 22-es, 22Y-os, 24-es, 24Y-os, 34-es, 35-ös, 35Y-os, és 36-os autóbuszok a következő terelőútvonalon közlekednek.

15-ös és 15Y-os autóbuszok

Széna tér/Bayk András utca irányába: a Doberdó utca - Kartács utca - Békessy Béla utca - Mikszáth Kálmán utca - Thomas Mann utca - Nádor utca - Füredi út - Böszörményi út - tovább az eredeti útvonalon

Doberdó utca irányába: a Tűzoltóság megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Böszörményi út - Füredi út - Nádor utca - Thomas Mann utca - Mikszáth Kálmán utca - Békessy Béla utca - Kartács utca - Doberdó utca terelőútvonalon közlekednek.

22-es és 22Y-os autóbuszok

A Vincellér utcától a Tűzoltóság megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Böszörményi út- Füredi út -

Nádor utca - Thomas Mann utca - Mikszáth Kálmán utca - Békessy Béla utca - tovább az eredeti útvonalon közlekednek.

24-es és 24Y-os autóbuszok

A Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Békessy Béla utca - Mikszáth Kálmán utca - Thomas Mann utca - Nádor utca - Füredi út - Böszörményi út - tovább az eredeti útvonalon közlekednek.

34-es, 35-ös, 35Y-os és a 36-os autóbuszok

Józsa irányába: a Tűzoltóság megállóhelytől a Böszörményi út - Füredi út - Nádor utca – Thomas Mann utca - Mikszáth Kálmán utca - Békessy Béla utca - Kartács utca - Doberdó utca - Böszörményi út - tovább az eredeti útvonalon közlekednek. A járatok a Doberdó utcán a belső oldalon, a 11-es autóbuszok indulóhelyén állnak meg, valamint a helyközi autóbuszoknak fenntartott Árpád Vezér Általános Iskola elnevezésű megállóhelyen is megállnak.

Segner tér irányába: a Branyiszkó utca megállóhely után a Böszörményi út - Doberdó utca – Kartács utca - Békessy Béla utca - Mikszáth Kálmán utca - Thomas Mann utca - Nádor utca – Füredi út - Böszörményi út - tovább az eredeti útvonalon közlekednek. A járatok a Doberdó utcán a külső oldalon, a 23-as autóbuszok indulóhelyén állnak meg. Az autóbuszok a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

2017. október 6-án az alábbi az járatok indulnak utoljára az eredeti útvonalon:

  • 15-ös: a Doberdó utcától 16:54-kor, a Széna térről 16:34-kor
  • 15Y-os: a Doberdó utcától 17:06-kor, a Bayk András utcától 16:46-kor
  • 22-es: a Vincellér utcától 16:55-kor
  • 22Y-os: a Vincellér utcától 16:08-kor
  • 24-es: a Vincellér utcától 16:30-kor
  • 24Y-os: a Vincellér utcától 15:45-kor
  • 34-es: a Segner térről 16:50-kor, Felsőjózsáról 16:58-kor
  • 35Y-os: a Segner térről 17:03-kor, a Felsőjózsai utcától 17:08-kor
  • 36-os: a Segner térről 17:10-kor, az Alsójózsai utcától 16:43-kor
  • A Őszi Országos Kirakodóvásárra történő eljutáshoz a Nagyállomás és a Doberdó utca között közlekedő 2-es villamost ajánljuk.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában