Helyi közélet

2017.10.30. 09:14

„Hajszás” hét a Povolnyban

Debrecen - Péntektől péntekig tartottak a rendezvények és ünnepi események.

Debrecen - Péntektől péntekig tartottak a rendezvények és ünnepi események.

Ötven diák és három pedagógus október 13-án Kassán járt a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási programján nyertes pályázóként – számolt be lapunknak Polyák Anikó tanár. Mint írta: meglátogatták a Szakkay József Szakközépiskolát, ahol közösen emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából. Egy évvel ezelőtt a povolnysok a tasnádi Technológiai Líceummal ünnepeltek közösen. Október 20-án újra együtt elevenítették fel az 1956-os eseményeket, de már Debrecenben. A viszontlátás kellemes élmény volt az immár partneriskolák diákjai, tanárai számára. Megrendezték a foci visszavágót is, ahol a hazaiak bánatára újra a tasnádi csapat szerepelt eredményesebben.

Szakmahajsza

Ha október, akkor pályaválasztás. Párhuzamosan az elsősorban általános iskolásoknak szóló a Lovardában megrendezett Szelet a vitorlába! elnevezésű börzével a Povolny játékos „Szakma hajszára” hívta diákjait a hét közepén, október 18-án. A faipari, gépész és építész szakmákat oktató pedagógusok külön helyszíneken rendkívül színes ügyességi feladatokon keresztül igyekeztek még több információt és szakmai fortélyt átadni a részvevőknek.

A program célja, hogy minél több szakmával megismerkedjenek a tanulók. Akár egy házépítés komplex folyamatát átlássák, a kőműves munkáktól a tetőszerkezet elkészítéséig, a belső burkolatok kialakításától a kárpitozásig, illetve saját választott szakmaterületükön bizonyítsák rátermettségüket. A feladatok között szerepelt szakmai számítás, kézi szerszámok, faanyagok felismerése, pillérzsaluzat készítés, horgonyzott acélcsőből készített karikajáték.

A „közismeretis” pedagógusok külön helyszínen népszerűsítették a szakmunkások szakközépiskoláját, ami érettségi vizsga lehetőségét kínálja. A tanulók készíthettek az új iskolanévvel hívogató plakátokat (Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola), pedagógusokat kellett régi fotóról felismerni, velük szelfit készíteni, volt 1 perc és nyersz, illetve idegen nyelvi, természetismereti és informatikai feladatok színesítették a programot – tudatta Polyák Anikó.

A nap győztese a Chuck Norris asztalos csapat lett, akik egy napos kirándulást nyertek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában