Helyi közélet

2017.10.09. 15:39

Elkerülhetetlen a lámpa a Szent Anna utcai megállónál

Debrecen - Csak így biztosítható, hogy ne torlódjon fel a gépjárműforgalom.

Debrecen - Csak így biztosítható, hogy ne torlódjon fel a gépjárműforgalom.

A még nem működő fényjelzőket az Új Főnix Terv keretében helyezték ki; a polgármesteri hivatal indoklása szerint azért van rá szükség, hogy a Széchenyi – Kossuth – Faraktár utcák, valamint a Miklós - Szent Anna utcák egyirányúsítása után gyorsuljon a járműforgalom, ennek pedig kulcseleme a jelzőlámpák összehangolása.

– Amennyiben az összehangolt rendszerben jelzőlámpa nélkül marad egy gyalogosátkelő, úgy megbomlik a rend, mert az ilyen helyeken a gyalogosoknak van elsőbbségük, vagyis akadályozzák a gépjárművek folyamatos haladását – hangsúlyozták.

Fotó: Molnár Péter

A Piac utca Miklós utca és Széchenyi utca közötti szakaszán jelenleg ez az egyetlen jelzőlámpa nélküli gyalogos átkelőhely. Az Arany János utcánál telepített jelzőlámpák az említett nehézséget küszöbölik ki, ráadásul a járókelők áthaladása is biztonságosabbá válik. A Piac utca és az Arany János utca sarki új jelzőlámpákat várhatóan az egyirányúsítás bevezetésével összhangban, november végéig kapcsolják be.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában