Helyi közélet

2017.09.21. 16:37

Órákon át szól a rock

Debrecen - Kori és Günter idén ötvenévesek lesznek, de a lendületük sokáig kitart még.

Debrecen - Kori és Günter idén ötvenévesek lesznek, de a lendületük sokáig kitart még.

Maratoni, több mint négyórás koncertre készül két kitűnő debreceni rockzenész, az énekes Koroknai Árpád, alias Kori és a gitáros Sándor József, akit Günter néven ismerhetünk. A két gyerekkori jó barát és zenésztárs ezen az őszön ünneplik 50. születésnapjukat, amelyet a Zamat Fesztivál szombati napján egy hatalmas bulival tesznek emlékezetessé.

A Hallban 20 órától kezdődő koncertet a Kori és Kozma Norbi nevével fémjelzett Acoustic Gallery nyitja, majd hallhatunk dalokat olyan híres musicalekből, mint a Hair és a Jézus Krisztus Szupersztár. Ezt követően a legendás Szfinx együttes lép színpadra, ahol sok évvel ezelőtt játszott egymással az énekes és a húrnyűvő.

Az est hátralévő részében felcsendül az István, a király rockopera néhány tétele, a záró két banda pedig a P.Box (Günter itt is tag) és az Omen lesznek.

Hálás a sorsáért

- Tíz évvel ezelőtt, a 40. szülinapunkon már volt egy ehhez hasonló koncertünk, akkor elhatároztuk, ha megérjük, az ötvenedikre is nagy bulit csapunk - nyilatkozta a Naplónak Koroknai Árpád.

Gőzerővel folynak a próbák, óriási meló van a produkcióban, még szerencse, hogy az Omennel és a P.Boxszal, rendszeresen játszunk, ezért az a része a fellépésnek kevesebb előkészületet igényelt. De így is nagyon kemény feladat volt kilogisztikázni, hogyan működjön majd a monstre hosszúságú koncert”

- fogalmazott Kori, aki szerint bár komoly kihívás lesz több mint négy órát végig énekelnie, ám mivel ez a hivatása, ez nem okozhat problémát.

Mint megtudtuk, az előadás úgy lesz felépítve, hogy az átszerelések alatt sem kell csendben várakoznia a közönségnek, különböző akusztikus dalok akkor is felcsendülnek, amíg a színpadot „átépítik”.

Kori elmondta, nem szorong amiatt, hogy immáron betölti az ötvenet. - Remek kondícióban vagyok, és a súlyát sem érzem ennek a kornak. Szerencsés vagyok, mert azt csinálhatom, amit imádok és nagyszerű zenészekkel találkozhattam a pályafutásom során. Hálás vagyok a sorsomért.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában