Helyi közélet

2017.09.18. 13:00

Coop Rally: ezúttal északkeletre jöttek

Hajdúszoboszló - A rendezők a magyar termékek vásárlásának fontosságát hangsúlyoznák.

Hajdúszoboszló - A rendezők a magyar termékek vásárlásának fontosságát hangsúlyoznák.

Az Ital Magyarország Kft. csapata nyerte idén a Coop Rallyt, amely ebben az évben Magyarország északkeleti tájain látogatott meg több – a COOP Gazdasági Csoporttal hosszú távú partnerségben dolgozó – élelmiszeripari szereplőt. Az idén 12. alkalommal megrendezett, a magyar élelmiszer-feldolgozást a középpontba állító Coop Rally idén Magyar Termék Nagydíjat is nyert.

Javul, de azért…

A rendezvény alkalmával a közel 300 résztvevő kilenc állomást látogatott meg, 735 kilométert megtéve. A mára hagyományossá vált rendezvény célja felhívni a figyelmet a hazai élelmiszer-előállítás értékeire, és a magyar termékek vásárlásának fontosságára. A résztvevők ezúttal többféle üzemet, így például tejipari, húsipari feldolgozót, malomipari céget, új logisztikai központot, valamint két Coop üzletet látogattak meg.

Az eseményt mindkét nap végigkísérte Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára is. – Nem véletlen, hogy az eseményért évről évre fővédnökséget vállal Fazekas Sándor földművelődésügyi miniszter, hiszen a Coop és beszállítóinak együttműködése példaértékű partnerség, amelyet másoknak is érdemes lenne követni. Abban hiszek, hogy a mai világban ezek a hosszú távú együttműködések viszik előre a magyar gazdaságot – fogalmazott.

Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. elnöke kifejtette: a magyar termékek népszerűsége, a vásárlói tudatosság sokat javult az elmúlt időszakban, ám sok még a teendő ezen a téren. Éppen ezért vállalatuk jövőre is folytatja azt a munkát, amelyet a Coop Rally révén több mint egy évtizede megkezdett, és 2018-ban a Dunántúlon rendezik meg a szakmai programot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában