Helyi közélet

2017.09.23. 10:20

A kiváló minőségű aszfaltot garantálják

Hajdúsámson - A régió útminőségének javításában lehet kiemelkedő szerepe az üzemnek.

Hajdúsámson - A régió útminőségének javításában lehet kiemelkedő szerepe az üzemnek.

Napi több kilométernyi aszfalt előállítására képes a Depona Plusz Kft. pénteken felavatott telepe. A 700 millió forintos beruházás – melyből 231,68 millió vissza nem térítendő támogatás – eredményeként egy 60 tonnás közúti hídmérleg, valamint egy aszfaltgyártó üzem létesült a hozzá tartozó kiszolgáló részegységekkel.

Az ünnepélyes átadón köszöntőjében Tasó László államtitkár elmondta, az ilyen volumenű fejlesztések nagy jelentőségűek a közvetlen környezetükben.

Fotó: Matey István

– Egy ilyen beruházás egyik legfontosabb üzenete, hogy magyar vállalkozások képesek fejlődni, erősödni hazánkban. A magyar kormány szándéka mindenkit olyan helyzetbe hozni, hogy tisztességes munkával gyarapodni tudjon.

A fél év alatt felépített üzem a kiszolgáló egységekkel együtt 1,6 hektáron terül el, és a tervek szerint a környék útminőségének javításában lesz nagy szerepe.

– A most átadott üzemünkben napi szinten akár 1500 tonna aszfaltot is le tudunk gyártani. A cégcsoporthoz tartozó Zemplénkő Kft. a 471-es út sámsoni elkerülő szakaszán kivitelezőként jelen van, így bízunk benne, hogy a környékbeli útépítésekben részt tudunk venni. Mivel meleg aszfaltról beszélünk, ezért leginkább száz kilométeres körzeten belül tudjuk ellátni az építkezéseket – fogalmazott Toldi Miklós tulajdonos.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában