Helyi közélet

2017.08.10. 17:20

Rendezvények is lesznek a piactéren, a faluközpontban Bocskaikertben

Bocskaikert - Hat beadott pályázatból öt sikeres a megyeszékhely szomszédságában lévő településen.

Bocskaikert - Hat beadott pályázatból öt sikeres a megyeszékhely szomszédságában lévő településen.

Közel 70 millió forint támogatást nyert a település önkormányzata új piactér kialakítására. Ezt a 4-es főút mellett, a faluközpontban szeretnének megépíteni. Szőllős Sándor polgármester elmondta, hogy az önkormányzat kereskedelmi besorolású övezetté nyilvánította a piac majdani területét, továbbá a létesítmény javítaná a központ arculatát is. A körülbelül egy év múlva megvalósuló piac alkalmas lesz önkormányzati rendezvények lebonyolításához, például karácsonyi vásár megrendezésére is.

Bocskaikert polgármestere, Szőllős Sándor Fotó: Kovács Péter

A homokon sem folyik el a víz

Azt már Baloghné Kiss Judittól tudtuk meg, hogy egy másik sikeres pályázat révén mini bölcsőde épül 130 millió forintból az önkormányzat által már tavaly megvásárolt telken, a főutcán. Jelenleg egy családi bölcsődében látják el a kicsiket, ám ez már kicsinek bizonyul. A jogerős építési engedély már megvan, 2018 szeptemberére szeretnék átadni. A bölcsőde épülete melletti telken kerül kialakításra a humánszolgáltató központ épülete. Erre 97 millió forint pályázati támogatásuk van.

Az intézményben idősek nappali ellátása, szociális gondozás, házi segítségnyújtás és a tanyagondnoki szolgálat is lesz.

Ugyancsak pályázati támogatásból – 141,2 millió forintból – el tudják végezni a csapadékvíz levezetés megteremtésének legszükségesebb munkálatait. A településen lévő homokdombok között – ott is főleg a keskeny utcákban – nagyobb esőzések vagy hóolvadás után összegyűlik a víz, ahonnan nem lehet elvezetni, sőt a közmű- és útépítések miatt agyagossá vált felszín miatt leszivárogni sem tud. Itt a helyi szikkasztás vezet majd eredményre. Ez egyébként az első belvízelvezető program Bocskaikertben.

HBN–ÁA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában